Yargıtay, Can Atalay hakkında kararını verdi!

Yargıtay, Can Atalay hakkında kararını verdi!
Yargıtay, Gezi Parkı davasında aralarında Hatay Milletvekili olarak seçilen Can Atalay'ın de bulunduğu yedi sanığın cezalarının onaylanmasını istedi. Ancak Yargıtay, Gezi Parkı davasıyla ilgili olarak Yargıtay 3. Ceza Dairesi'ne tebligat gönderdi. Bu arada TİP duruma "Önemli oldu ama Yargıtay savcısı sonunda tebliğ sunmayı başardı" ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

Yargıtay Başsavcılığı tarafından, Gezi Parkı davasıyla ilgili olarak Yargıtay 3. Ceza Dairesi'ne tebligat gönderildi. Tebliğ, Hatay Milletvekili olarak seçilen Can Atalay'ın parlamento ayrıcalıkları talebine yanıt verdi. Seçimden önce suç işleyen milletvekillerinin kanun dokunulmazlığından yararlanamayacağı vurgulandı.

Yargıtay, Can Atalay hakkında kararını verdi

Ayrıca, Can Atalay hakkındaki soruşturma ve kovuşturma işlemlerinin milletvekili seçilmeden çok önce başladığı vurgulandı. Can Atalay'ın dışında aralarında Osman Kavala ve yedi sanığın da yer aldığı temyiz başvurusunun reddi ve kararın onanması yönünde çağrılar yapıldı.

TİP'TEN KARAR TEPKİ

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) İstanbul Milletvekili olan Sera Kadıgil, açıklamanın geç yapılmasına Twitter hesabından açıklama yaparak tepki gösterdi.

Can Atalay'ın tutukluluğuna Kadıgil'in tepkisi şöyle:

Yargıtay, Can Atalay hakkında kararını verdi