Bahar geldi derken o ilde soğuktan arabalar buz tuttu

Bahar geldi derken o ilde soğuktan arabalar buz tuttu
Ardahan’ın Göle ilçesi resmen dondu.. İşte detaylar...

BÖYLE SOĞUK GÖRÜLMEDİ… HER ŞEY RESMEN BUZ TUTTU…

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları yükselmeye başlasa da bir yer var ki orada her şey resmen buz tuttu. Bazı iller yazdan kalma günler yaşarken o ildeki vatandaşlara hala resmen kara kış var. İşte en soğuk günlerin yaşandığı o il ve detaylar…

buz

Doğu illerinden biri olan ve soğukları ile dillere destan olan Ardahan’ın Göle ilçesinde en soğuk günlerden biri yaşandı. Göle, eksi 32 derece ile Türkiye’nin en soğuk yeri olurken bir çok şey dondu.

Kar yağışı ve aşırı soğuklar bu yıl olmadı deseler de Türkiye’de bu sene en soğuk yerlerden biri kuşkusuz Ardahan Göle oldu. Hava sıcaklıkları eksi 32 dereceye kadar düştü. Ardahan ve ilçeleri son günlerde yaşanan Sibirya soğukları ile resmen dondu. Gece sıcaklığın eksi 32 dereceye kadar düştüğü Göle de Türkiye’nin en soğuk günlerinden biri yaşandı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 23,8 derece ölçülen Ardahan’da araçlar bile soğuktan çalışmadı. Hayat ta soğukların etkisi ile resmen durdu. Bazı vatandaşlar, donan yakıt depolarını düzeltmek için ateş yakarak ısıttı.