Marmara Denizi'nde bulunan cesetle ilgili şok gerçek

Marmara Denizi'nde bulunan cesetle ilgili şok gerçek
“BATUHAN A” adlı gemi, 15 Şubat'ta Marmara Denizi'nde yaşanan fırtına nedeniyle battı. Kayıp mürettebatı arama çalışmaları sürerken yeni bir gelişmenin yaşandığı öğrenildi. 3 Mart'ta İmralı Adası'nın açıklarında balıkçıların bulduğu cesedin gemi sahibi Murat Altıntaş'a ait olduğu belirlendi.

15 Şubat'ta Karacabey İlçesi'nin kuzeyinde kıyıdan 4 deniz mili açıkta batan "BATUHAN A" gemisinin kayıp 4 mürettebatını arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

"2 kişinin cesedi bulundu"

Gemide aşçı olarak görev yapan Zeynep Kılınç (33) ile tanker şoförü Hüseyin Tutuk'un (40) cesetlerinin bulunmasının ardından çalışmalar 21'inci gününe girdi. Enkaz arama çalışmaları tamamlanırken, Balıkesir'in Bandırma ilçesi ile Karacabey ve Gemlik kıyılarında denizde ve karada çalışmalar sürüyor.

Marmara Denizi'nde bulunan cesetle ilgili şok gerçek

" 1 cansız beden daha bulundu"

Arama çalışmaları gırgır ağları ve balıkçı tekneleriyle desteklenirken, 3 Mart sabahı balıkçılar su üzerinde cansız bir beden buldu. Güney Marmara Sahil Güvenlik Komutanlığı komuta ekibi tarafından sudan çıkarılan ceset, kimlik tespitinin yapılması için Bursa Adli Tıp Kurumu'na yönlendirildi.

Eşofman giyen ve yüzü tanınmayan cesedin kayıp 4 mürettebattan birine ait olup olmadığı durumunun belirlenmesi için Kaptan Hasan Mehmet Uyanık (69), Başmühendis-Makinist Murat Çalışkan (33 yaşında), Murat Altıntaş, Kaptan ve gemi sahibimakine stajyerlerinden Ahmet Atav'ın (22 yaşında) ailesinden DNA örneği alındı.

Marmara Denizi'nde bulunan cesetle ilgili şok gerçek

"Bulunan ceset GEMİ SAHİBİNE aitir"

Bursa Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamanın içeriğinde, DNA testi sonuçlarına göre cesedin gemi sahibi Murat Altıntaş'a ait olduğunu duyurdu. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Karacabey Başsavcılığınca, 15 Eylül 2024 tarihinde Karacabey ilçesi (Kurşunlu mevkii) kuzey sahili açıklarında batan 'Batuhan A' adlı ticari gemi hakkında açılan soruşturma kapsamında; yapılan inceleme sonucunda; Karacabey Başsavcılığı'nın talimatıyla gemide "Batuhan A" isimli 6 mürettebatın bulunduğu belirlendi. Enkaz batmak üzereyken, arama kurtarma operasyonunun ardından yetkililer, geminin cesedini buldu. Gemideki iki mürettebatın cesedine ulaşıldı ve son olarak 3 Mart 2024'te cansız bir ceset daha bulundu. Denizde, Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan karşılaştırmanın ardından cesede ticari gemi sahibi tarafından ulaşıldı. 'Batuhan A' adlı geminin M.A.'ya ait olduğunun tespit edildiğini, cenazenin ailesine teslim edilme sürecinin devam ettiğini kamuoyuna saygıyla duyururuz. Geriye kalan kayıp mürettebat için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor, soruşturma sürüyor. Karacabey Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütülen soruşturmanın gidişatı ve sonuçları hakkında bilgi verilecek."

Marmara Denizi'nde bulunan cesetle ilgili şok gerçek