Ulaşımda nirvanaya çıkaracak proje geliyor! İki il arası 3,5 saate düşecek

Ulaşımda nirvanaya çıkaracak proje geliyor! İki il arası 3,5 saate düşecek
Hadi gari, kulak verin! Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın başı Pezük Bey, Ankara-İzmir Hızlı Treni projesini anlatıyor. İşte olay: Bu proje tamamlanınca, şu an 14 saat süren yolculuk 3,5 saate düşecekmiş! İşte size zaman ve rahatlık, kim istemez ki böyle bir şeyi? Demiryolu yoluyla gezmek daha keyifli hale gelecek, tatile, işe falan gitmek çok daha kolay olacak. Eyy yolcular, sevinin, çünkü zaman artık sizinle!

HIZLI TREN

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Hasan Pezük, Ankara-İzmir Hızlı Treni projesinin tamamlanmasıyla 14 saatlik yolculuğun 3,5 saate ineceğini duyurdu. Şu anda 13 bin 919 kilometre demiryolu hattına sahip olduklarını belirten Pezük, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren projesinin tamamlanarak 26 Nisan 2023 tarihinde hizmete alındığını ve Ankara-Sivas arasındaki demiryolu seyahat süresinin 12 saatten 2 saate düştüğünü açıkladı. İşte detaylar...

 

devlet demiryolları
ANKARA İZMİR HIZLI TREN PROJESİ İLE BİRLİKTE 3,5 SAATLİK YOLCULUK

TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük, Türkiye'deki demiryolu projeleri hakkında bilgi verdi. Ankara-İzmir Hızlı Tren projesinin tamamlanmasıyla 14 saatlik yolculuğun 3,5 saate düşeceğini açıkladı. Buna ek olarak, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesi, Bursa-Osmaneli Hızlı Tren projesi ve Mersin-Adana-Gaziantep Hızlı Tren projesi gibi çalışmaların da devam ettiğini belirtti. İşte diğer ayrıntılar...

HIZLI TREN

 Pezük, Konya-Karman Hızlı Tren projesinin devamı olan Karaman-Ulukışla Hızlı Tren hattının da önemli aşamalar kaydettiğini ifade etti. Ayrıca, Ankara-İstanbul arasındaki demiryolu projeleriyle birlikte toplamda 555 kilometrede elektrifikasyon ve 1460 kilometrede sinyalizasyon çalışmalarının devam ettiğini ve yük taşımacılığının artırılması için lojistik merkez ve iltisak hattı yapım çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. TCDD'nin hedefi, 2053 yılında demiryolu hat uzunluğunu 28 bin 590 kilometreye çıkartmak, yolcu ve yük taşımacılığı paylarını artırmak, hızlı tren bağlantısına sahip il sayısını artırmak ve yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji ihtiyacının yüzde 35'ini karşılamaktır. 

Proje kapsamında Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni ve Yıldızeli gibi toplam 8 gar ve istasyon inşa edildi. TCDD, demiryolu ağını geliştirmek için tamamlanan ve devam eden projelerle daha kısa ve hızlı yolculukları mümkün kılmayı hedefliyor.