RTÜK o haberi affetmedi: 'İnsanlığa olan kininin gereği...'

RTÜK o haberi affetmedi: 'İnsanlığa olan kininin gereği...'
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırı sonrasında Deutsche Welle Türkçe'nin "Savaş Suçları Nelerdir?" başlıklı haberiyle ilgili olarak hukuki bir sürecin başlatıldığını açıkladı. İşte detaylar...

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Deutsche Welle Türkçe'nin "Savaş Suçları Nelerdir?" başlıklı haberinin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaparak yasal bir sürecin başlatıldığını duyurdu.

Şahin'in paylaşımı şu şekildeydi:

"Ülkemizde, Avrupa Birliği ile uyumlu yasalara sahip olan her egemen devlette olduğu gibi, yayıncılık alanında da yasal düzenlemeler bulunmaktadır. Türkiye'de faaliyet gösteren tüm medya kuruluşları, bu yasal yükümlülüklere uymakla sorumludur.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, yayınları düzenleyen ve denetleyen bir otorite olarak görev yapmakta bu da radyo ve televizyon kuruluşlarını ve internet üzerinden yayın yapan mecraları içermekte.

Bu uluslararası yayıncı, evrensel yayıncılık ilkelerine aykırı davranarak gerçeği çarpıtan ve sınırları olmayan manipülatif haberlerle tanınmakta. Kanunları tanımamakta diretir ve kurallara uymamakta ısrar ederken, kendisini tarafsız bir yayın organı gibi lanse etmekte. RTÜK ve mahkeme kararlarına rağmen ülkemiz ve insanlık aleyhine düşmanca tavırlar sergilemeye devam etmekte.

Üst Kurulumuz, bu gelişmeleri yakından izlemekte ve ilgili medya kuruluşunun tüm haberlerini gözlemlemekte. Yapılan yasa dışı yayınlarla ilgili olarak gerekli yasal süreci derhal başlatmıştır."