MİT'in Irak'taki operasyonunda PKK'nın istihbarat görevlisi Celal Kaya öldürüldü!

MİT'in Irak'taki operasyonunda PKK'nın istihbarat görevlisi Celal Kaya öldürüldü!
2019'da şehit olan diplomat Osman Köse'nin kanı MİT'in düzenlediği operasyonla yerde kalmadı. Terör örgütü PKK'nın sözde istihbaratçısı Celal Kaya, Irak'ın Süleymaniye kentinde düzenlenen bir operasyon sonrası etkisiz hale getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından PKK terör örgütüne bir ağır darbe daha vuruldu. Irak'ta düzenlenen bir operasyonda PKK terör örgütünün sözde istihbarat sorumlusu olarak bilinen Hasan kod adlı Celal Kaya öldürüldü.

Güvenlik kaynaklarınca açıklanan bilgilerde Irak'ın Erbil kentinde 17 Temmuz 2019'da diplomat Osman Köse'nin düzenlene operasyonla şehit olmasına yol açan eylemin planlayıcısı olan terörist Celal Kaya'nın Irak'ın kuzeyinde uzun süredir faaliyetlerde bulunduğu belirlendi.

Celal Kaya, liderliğindeki şebeke, geçmişte bu örgütün yurt içi ve yurt dışında yürüttüğü eylemlere katılarak eylemler düzenleyerek, terör örgütü PKK'nın Türkiye'de operasyon yürüten Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına yönelik eylemleri öncesi istihbarat topladı. Kuzey Irak'ta, Türk yetkilileri alıkoymak için de terör eylemleri planladı.

MİT'TEN GÖLGE TAKİP

PKK'nın istihbarat görevlisi Celal Kaya öldürüldü

Yerel istihbarat ağıyla PKK üstlerinin izini süren MİT, örgüt mensuplarının saha ajanları aracılığıyla gizli hareket ettiğini belirledi. Periyodik olarak saha varlıklarını bölgeye gönderen ve ayrıca Celal Kaya hakkında istihbaratları derleyen istihbarat birimleri, operasyon için dikkat çekmemek adına sık sık ekiplerini bölgede konumlandırdı. Bu çerçevede MİT, kimi zaman herkesin bildiği istihbarat tekniklerinin ötesine geçerek, birbirinden tamamen habersiz “istihbarat ağları” kullanarak Celal Kaya'nın faaliyetlerini kademeli olarak takip etti.

OPERASYON İÇİN DOĞRU ZAMAN AYARLANDI

Yerel istihbarat ağına bağlı ajanlar aracılığıyla terör lideri Celal Kaya'nın nerede olduğunu tespit eden MİT, operasyonu gerçekleştirmek için uygun şartların oluşmasını bekledi. Planlanan saatte düğmeye basan MİT mensupları, Celal Kaya'yı tek operasyonla devre dışı bırakmayı başardı.

Bu operasyonun örgütün istihbaratı ile ilgili ağına ağır bir darbe indirdiği söyleniyor.