İstanbul'daki İsrail protestosu kanlı bitti: 1 ölü var

İstanbul'daki İsrail protestosu kanlı bitti: 1 ölü var
Gazze Şeridi'nde bir hastaneye düzenlenen bombalı saldırıya tepki olarak İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde gösteri düzenlendi. Olayda 43 polis memuru yaralandı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, toplam 63 kişinin yaralandığı, 1 kişinin de yaşamını kaybettiği belirtildi. Çitleri aşarak polise saldıran gruptan 5 kişinin de gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'daki İsrail Konsolosluğu önünde düzenlenen protesto sırasında 1 kişi kalp krizinden hayatını kaybederken, 43'ü polis toplamda 63 sivil de yaralandı.

İsrail dün gece Gazze Şeridi'ndeki bir hastaneyi bombaladı. Gerçekleştirilen bu saldırının ardından Türkiye'den tepkiler yükseldi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İsrail'in Gazze Şeridi'nde sivillere yönelik bombalamasını protesto etmek amacıyla dün akşam İstanbul'daki İsrail Konsolosluğu önünde toplanan bir grup vatandaş, konsolosluk binasına girerek taş attı ve etrafa taş attı. Protestocular, polise, çevredeki binalara ve konsolosluğa sis bombaları ve havai fişek fırlattı.

İstanbul'daki İsrail protestosu kanlı bitti

1 KİŞİ KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Açıklamada, geri dönüşü olmayan bir durumun yaşanmaması için güvenlik güçlerinin gruba müdahale ettiği ve konsolosluk binasına girmelerini engellediği belirtildi. Protestolar sırasında ise olay yerinde bulunan 65 yaşındaki Eshabil Tüfekçi, kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı ancak müdahaleye rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ayrıca, "İsrail'in sivillere yönelik terör saldırılarına benzeyen bombalamalarına yanıt veren vatandaşları, yanıtlarında geri dönüşü olmayan eylemlerden kaçınmaya çağırıyoruz." ifadelerine yer veridldi.