'Erken yaşlanma' hastalığına yakalanan Kahramanmaraşlı Enes, yaşının iki katı gibi gösteriyor!

'Erken yaşlanma' hastalığına yakalanan Kahramanmaraşlı Enes, yaşının iki katı gibi gösteriyor!
Kahramanmaraş'ta yaşayan Enes Cenneter isimli bir genç, dünyada nadir görülen bir hastalık olan “erken yaşlanma” ile mücadele ediyor. Enes, 20 yaşında, hastalığı nedeniyle ise 40 yaşında gibi gösteriyor.

Kahramanmaraş'ta yaşayan ve 40 yaşında gösteren Enes Cenneter, aslında 20 yaşında.. Pakidermoperiyostoz ve dünyada ender görülen "erken yaşlanma" ile mücadele eden Enes, bu hastalığı yüzünden 40 yaşında göründüğünü söylüyor. Cenneter, 15 yaşından beri yaşadığı ve hayatını zorlaştıran hastalıktan kurtulmak istediğini, tedavisi varsa iyileşmek istediğini de ifade ediyor.

“Yüz Şeklim Beni Olumsuz Etkiliyor”

'Erken yaşlanma' hastalığına yakalanan Kahramanmaraşlı Enes

 Enes Cenneter, “Hastalığımın akraba hastalığı olduğunu söylüyorlar. Pakidermoperiyostoz adı verilen bir hastalık bu.. Ellerde, ayaklarda, bacaklarda büyümeler var. Alnımda kırışıklıklar ve yaşlı bir görünüm yaratıyor. Doktorlar bunun akraba evliliğinden kaynaklandığını söylediler. Hem anneden hem de babadan genlerde kalıcı olarak taklit edilen zararlı genler edindim. Ayaklarım ve ellerim şiş olduğundan günlük aktivitelerde zorluk çekiyorum. Yüzümün görüntüsü de hayatımı olumsuz etkiliyor” dedi.

“İNSANLAR GARİP BAKIYORLAR”

'Erken yaşlanma' hastalığına yakalanan Kahramanmaraşlı Enes

15 yaşında başlayan bir hastalık olduğunu dile getiren Enes Cenneter, yakalandığı bu hastalığın bilinmeyen bir hastalık olduğundan bahsederek, şikayetini şöyle aktardı:

"Tedavisi varsa tedavi olmak istiyordum. Yaptığım araştırmalarda bunun bir hastalık olduğunu öğrendim. 10 yıl, muhtemelen 25 yaşıma kadar devam edecek. Değişimi tam olarak anlamıyorum çünkü hala aynı hissediyorum. Ben pek yürüyemem. Bir dondurmacıda çalışıyorum. Sürekli ayakta olmamdan dolayı çok ağrım oluyor. Müşteriler geldiğinde yüzümün halini soruyorlar. Bana tuhaf tuhaf baktılar. Herkese durumumu anlatamam. "20 yaşındayım ama insanlar bana 40 yaşında gibi davranıyor."