Deprem soruşturması kapsamında 351 kişi hakkında tutuklama kararı verildi!

Deprem soruşturması kapsamında 351 kişi hakkında tutuklama kararı verildi!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yapılan bir açıklamada Kahramanmaraş depremi sonrasından başlatılan soruşturmalar çerçevesinde 1757 şüpheli hakkında tedbir alındığını, 351 kişinin de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıklarını söyledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bi takım temaslar doğrultusunda gittiği Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen Adıyaman'a geçti ve valiliğe bir ziyarette bulundu.

Depremin ardından kentte yürütülen çalışmalarla ilgili Vali Osman Varol'dan bilgiler alan Bakan Tunç, gazetecilerle sohbet ederek soruları yanıtladı. Bakan Tunç, “Yüzyılın felaketi dediğimiz dünya genelindeki en büyük depremlerinden birisini yaşadık." dedi.

Bakan Tunç, tüm devlet kurum ve kuruluşları, STK'lar ve ülkelerin depremin yaralarını sarmak için çalıştıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgesi için çok sıkı çalıştığına dikkati çeken Bakan Tunç, deprem bölgesini iyileştirme çalışmalarının seçim döneminde de kesintisiz devam ettiğini aktardı. Bakan Tunç, deprem bölgesi vatandaşlarının yalnız bırakılmayacağını da sözlerine ekledi.

"Deprem bölgesindeki illerimizde 131 yeni adliye oluşturduk"

Deprem soruşturması kapsamında 351 kişi hakkında tutuklama kararı verildi

Depremle ilgili incelemelerin hızlı bir şekilde yürütüldüğünü, binalarda inceleme ve karot numune alınması için çalışmaların hızla sürdüğünü anlatan Tunç, "Hasar tespiti ve çalışma sürdürülürken enkaz temizleme çalışmaları devam ederken, adli soruşturmalar da devam ediyor, bu kapsamda 1757 şüpheli hakkında dava açıldı, 351 şüpheli hakkında tutuklama kararı verildi. Soruşturma devam ediyor." diye konuştu.

Bakan Tunç, deprem bölgesinde adli hizmetlerin aksamaması için önemli adımlar attıklarını belirterek;

"Önümüzdeki günlerde hakim ve savcılar kararnamesi çerçevesinde deprem bölgesindeki hakim ve savcıları güçlendirerek ceza soruşturmaları ile idari, adli ve adli meselelerin gecikmeden sonuçlandırılması için gerekli tedbirler calınacaktır. Depremin vurduğu illerde 131 yeni mahkeme kuruldu. 2 istinaf mahkemesi de var. Bu mahkemeler ile temyiz süreci ve yerel mahkemeler hakkında hızlı karar vermek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. »

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne (CEKUT) bağlı arama kurtarma ekiplerinin de deprem bölgesinde arama kurtarma çalışması yürüttüğünü hatırlatan Tunç, ekiplerin çok sayıda vatandaşın enkaz altından çıkarıldığını da söyledi.