Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Büyük Filistin Mitingi yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Büyük Filistin Mitingi yapılacak
Türkiye'nin Filistin'deki katliamı durdurmak amacıyla çok boyutlu diplomatik girişimleri devam ederken, Gazzeli çocukların seslerini tüm dünyaya daha gür bir şekilde duyurabilmek için İstanbul'da Büyük Filistin Mitingi yapılacak. AK Parti'nin Cumartesi günü Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde düzenleyeceği mitinge Başkan Erdoğan da katılacak.

 

Türkiye, Filistin'deki katliamı sona erdirmek amacıyla diplomatik girişimlerine devam ederken, İstanbul'da Büyük Filistin Mitingi düzenleme kararı alındı. Miting, Gazzeli çocukların sesini tüm dünyaya daha gür bir şekilde duyurmak için gerçekleştirilecek. AK Parti tarafından Cumartesi günü Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde organize edilen bu mitinge Başkan Erdoğan da katılacak. İşte detaylar...

AK Parti tarafından Cumartesi günü Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde organize edilen bu mitinge Başkan Erdoğan

MİTİNG İÇİN BAŞKAN ERDOĞAN GELECEK

Filistin halkının maruz kaldığı tarihin en büyük katliamı 7 Ekim'den bu yana sürüyor. İsrail'in Filistin halkına yönelik zulmü durmaksızın devam ederken, bu zulme karşı dünya çapında büyük tepkiler yükseliyor. Masum sivillerin hedef alındığı saldırılara rağmen, İsrail ordusu halka karşı saldırılarını sürdürüyor.

Son günde bile katliam devam ediyor. İsrail savaş uçakları çeşitli bölgelerdeki Filistin yerleşim bölgelerine en az 25 hava saldırısı düzenledi. WAFA, Filistin resmi haber ajansı, kentteki tıp kaynaklarına dayanarak bu bilgileri aktardı. İsrail ordusu dün Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine yeni bir dizi saldırı düzenledi. Bu saldırılarda 400'den fazla Filistinli hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin yüzde 70'i çocuklar, kadınlar ve yaşlılardan oluşuyor. WAFA'ya göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinli sayısı 4 bin 700'e yükseldi.

Bu vahşete karşı Batılı ülkeler ve medya organları sessiz kalmış gibi görünürken, dünyanın dört bir yanında insanlar sokaklara dökülerek Filistin ve Gazze'ye desteklerini dile getiriyorlar.

AK Parti tarafından Cumartesi günü Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde organize edilen bu mitinge Başkan Erdoğan

AK Parti'nin düzenleyeceği Büyük Filistin Mitingi, Filistin'deki trajediyi gündeme taşımayı ve uluslararası toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyor. Başkan Erdoğan'ın da mitinge katılacak olması, Türkiye'nin bu insani krize karşı sergilediği duyarlılığın bir ifadesi olarak görülüyor.

Filistinli masum insanların yaşadığı bu trajedinin sona ermesi ve dünya kamuoyunun daha fazla bilinçlenmesi amacıyla düzenlenecek miting, büyük bir insanlık hareketine dönüşmeyi umut ediyor. Dünya genelindeki insanların Filistin'e ve Gazze'ye verdiği destek, bu krizin çözümüne katkı sağlama yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Türkiye'nin, Filistin'de yaşanan trajediyi sona erdirmek ve dünya kamuoyunu bu konuda bilinçlendirmek amacıyla yürüttüğü diplomatik girişimlerin yanı sıra, Gazze'deki çocukların sesini daha güçlü bir şekilde duyurabilmek için İstanbul'da büyük bir Filistin Mitingi düzenleniyor.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından organize edilen bu etkinlik, İsrail'in Filistin'deki vahşetine dikkat çekmek ve Özgür Filistin davasını desteklemek amacıyla gerçekleştiriliyor. Mitinge, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı açıklandı.

Miting, Gazze'deki masum insanların yaşadığı trajedinin uluslararası toplumun dikkatine sunulması ve bu insanların seslerinin daha yüksek bir şekilde duyurulması hedefiyle gerçekleştirilecek. Mitinge, Cumhur İttifakı liderlerinin de katılması bekleniyor.

Medya, spor, sanat, iş dünyası ve Filistin Diasporası gibi birçok etkili ismin katılacağı bu büyük miting, hem ulusal hem de uluslararası medya kuruluşlarına açık olacak. Etkinlik, 28 Ekim Cumartesi günü Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenecek. Mitinge İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından milyonlarca vatandaşın katılması bekleniyor.

Dünya, tarihin en büyük katliamına tanıklık etmektedir. 7 Ekim'den itibaren İsrail devletinin, Filistin halkına yönelik vahşeti durmaksızın sürmektedir. Masum sivillerin hedef alındığı bu saldırılar karşısında tepkiler yükselmektedir. Filistin Diasporası, uluslararası toplum ve insanlık, Filistin'e destek göstermek amacıyla dünya genelinde eylemler yapmaktadır.

Bu miting, Filistinli masumların yaşadığı trajedinin sona erdirilmesi ve dünya kamuoyunun daha fazla bilinçlenmesi amacıyla düzenlenmiştir. Türkiye'nin bu girişimi, uluslararası arenada Filistin için daha fazla destek sağlanması yolunda bir adım olarak değerlendirilmektedir.