20 yıl önce işlediği cinayeti davanın düşmesine 15 gün kala itiraf etti!

20 yıl önce işlediği cinayeti davanın düşmesine 15 gün kala itiraf etti!
Selami Canpolat isimli bir kişi, , 2003 yılında Antalya'da görev başındayken vurularak öldürüldü. Suçlu 20 yıldır bulunamadı. İşlenen cinayete ilişkin açılan davanın düşmesine 15 gün kala kritik bir gelişmenin yaşandığı öğrenildi. Katil zanlısı 46 yaşındaki Mehmet Açıkkan, 20 yıl önce işlemiş olduğu cinayeti polise itiraf ederek anlattı. Açıkkan, kavga sonrasında bulunduğu hastanede polisi görünce suçluluk duygusundan kurtulma kararı aldığını söyledi.

Mehmet Açıkkan, 2003 yılında vurulan arkadaşı K.Ç.'yi ziyaret eder ve bu arkadaşı tarafından ortağının kendisini Selami Canpolat adlı kişiyle aldattığını söyler. Arkadaşından temin ettiği ruhsatsız silahla Selami Canpolat'ı ölüdren ve kaybolan Açıkkan, 20 yıldır bulunamadı. Bu süreyi sokakta geçirdiğini ve uyuşturucu bağımlısı olduğunu söyleyen Açıkkan, cinayetleri itiraf etmesi üzerine tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

ARKADAŞI HASTANEDE SİLAH VERİP 'ONU KORKUT' DEDİ

9 Temmuz 2003'te meydana geklen olay Antalya'nın Muratpaşa ilçesine bağlı Soğuksu semtinde bulunan kayyum deposunda gerçekleşti. Mehmet Açıkkan, arkadaşı K.Ç.'nin yaralandığını öğrenince hastaneye ziyarete gitti. iddiaya göre K.Ç. Konyaaltı sahilinde vuruldu. Bu sırada K.Ç. ortağının kendisini Selami Canpolat ile aldattığını ve Canpolat'ın Soğuksu Mahallesi'ndeki kayyumun deposunda bulunacağını söyleyerek, Açıkkan'a korkutmak için ruhsatsız silahını verdi. Açıkkan daha sonra kayyumun Soğuksu'daki deposuna gitti.

20 yıl önce işlediği cinayeti davanın düşmesine 15 gün kala itiraf etti

Burada Mehmet Açıkkan ile Selemi Canpolat arasından başlayan tartışma kavgaya dönüşürken Açıkkan, elindeki silahla Selami Canpolat'a ateş açtı. Arkadaşına 4 kurşun sıkan Açıkkan, olay yerindne kaçtı. Cinayetin üzerinden yaklaşık 20 yıl geçmesine rağmen polis, zanlıyı hala bulamadı.

HASTANE POLİSİNE GİTTİ

Mehmet Açıkkan, zamanaşımına 15 gün kala cinayeti itiraf etti. Kavga sonrası Antalya'da hastaneye giden Açıkkan, orada bulunan polislere e Cinayet Masası'ndan polisle görüşmek istediğini belirtti. Hastaneye giden cinayet şubesine bağlı ekipler Mehmet Açıkkan'ı tutuklayarak polis merkezine götürdü.

"VİCDAN AZABINDAN KURTULMAK İSTİYORUM"

20 yıl önce işlediği cinayeti davanın düşmesine 15 gün kala itiraf etti

Yaklaşık 20 yıldır kaçak olduğu tespit edilen Mehmet Açıkkan'ın polise verdiği ilk ifadesinde hastanede polisini gördüğünde suçundan kurtulmak adına işlediği cinayeti itiraf etmek istediğini söylediği öğrenildi. Cinayeti işledikten sonra sokaklara düştüğünü ve uyuşturucu bağımlısı olduğunu anlatan Mehmet Açıkkan, “K. C.'nin vurulduğunu öğrenince yanına gittim. Burada, K.Ç. Arkadaşının onu Selami Canpolat ile aldatma konusunu söylemesi üzerine kayyumun deposuna giderek Selami Canpolat ile tartıştım. Amacım öldürmek değil, korkutmaktı. 0 yıldır sokaktayım. Uyuşturucu bağımlısı oldum. Hastaneye gidip polisle görüşünce cinayeti itiraf etmek istedim.. şeklinde ifade verdiği ortaya çıktı.

İİfadesinin ardından mahkemeye çıkarılan Mehmet Açıkkan, "kasten adam öldürme" suçundan tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Yeni delillerin elde edilmesinin ardından savcılık K.Ç. ve diğer şüphelilerle ilgili açılan soruşturmayı yeniledi.