Yaş şartsız kadınlara özel ödeme! Kesenin ağzı 12.000 TL'den açıldı: İşte şartlar

Yaş şartsız kadınlara özel ödeme! Kesenin ağzı 12.000 TL'den açıldı: İşte şartlar
Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kadınlara devlet tarafından tam tamına 12 bin lira ödeme verilecek. İşte detaylar...

BAKANLIKTAN KADINLARA 12 BİN TL ÖDEME

Devlet ekonomik sıkıntı çeken kişilere destek olmaya devam ediyor. Maddi sıkıntı çeken ve ihtiyaç sahibi aileler her ay devlet tarafından ödenen destek paketleri ile nefes alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu devlet desteklerinden biri de kadınlara özel hazırlanan bir paket. Bakanlık bu sefer de dar gelirli kadınları hedef alan bir destek paketi oluşturdu. Yardımlar TC vatandaşı olan yaş sınırı olmadan tüm kadınlara verilecek. Kadınlara bu anlamda 12 bin lira ödeme yapılacak. İşte detaylar…

ödeme

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal devlet anlayışı ile sosyal yardıma muhtaç olan ailelere yardımlarına devam ediyor. Hemen hemen her kalemde ihtiyaç sahibi ailelere ödenen destek ödemelerinden biri de kadınlara özel oluşturuldu. Yaş şartı bulunmadan TC vatandaşı olan tüm kadınlar gerekli şartları sağlaması durumunda bu paketten yararlanabiliyor. Kadınlar TC kimlik kartları ile birlikte herhangi bir PTT şubelerine başvuruda bulunarak ödeme başvurusu yapabilir.

BAŞVURU SÜRECİ VE DETAYLAR HAKKINDA

Bakanlığın duyurusuna göre başvurular e devlet üzerinden ya da bulunulan kaymakamlıktaki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığı ile yapılabiliyor. Süreç daha sonra e devlet üzerinden takip edilebiliyor ve yaklaşık bir hafta içerisinde sonuçlanıyor. Başvuru yapanların başvurularının onaylanması durumunda ise ödemeler PTT tarafından yapılacak.