Evde bakım maaşı ne kadar olacak, kaç lira? 2024 Zamlı evde bakım maaşı

Evde bakım maaşı ne kadar olacak, kaç lira? 2024 Zamlı evde bakım maaşı
Asgari ücretin belirlenmesiyle birlikte en çok araştırılan konulardan biri de evde bakım maaşları oldu! Tüm detaylar haberimizde.

İhtiyaç sahipleri bu haberi heyecanla bekliyordu! Evde bakım maaşları ne kadar oldu? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI GÜNCEL TUTARLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara birçok farklı alanda maddi destek vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün asgari ücret belirlendi ve 17 bin 2 TL olarak açıklandı. Memur ve memur emeklisi maaşlarının da Ocak ayında açıklanması bekleniyor. Evde bakım maaşları her ay 11-15. gün arasında yapılıyor ve ödemeler memur maaş katsayısına göre zamlanıyor. Temmuz ayında 6 aylık enflasyon oranlarında göre 6 aylık enflasyon farklarıyla yüzde 17,55, SSK ve Bağ Kur emeklilerine yüzde 19.77 oranında zam yapıldı. 

evde bakım maaşı güncel tutarları

Evde bakım maaşları yüzde 17.55 zamlanmayla birlikte 5 bin 98 TL ödeme almaya başladı. Evde bakım maaşlarından faydalanmak için engelli kişinin sağlık raporunda ağır engelli yazması gerekiyor. Hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması ve sosyal hizmet yetkilileri tarafından yapılan incelemelere göre engelli kişinin bakıma muhtaç olduğunun tespit edilmesi şartlarının taşınması gerekiyor. Evde bakım maaşlarından faydalanmak için başvurular e-Devlet sistemi üzerinden online olarak ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek yapılabiliyor.