AK Parti emekli zammı için tarih verdi

AK Parti emekli zammı için tarih verdi
Emeklilerin merakla beklediği zam haberleri, seçim öncesi gündemi meşgul ediyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emekli maaşlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve zam tarihini paylaştı.

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: Emeklilere Yönelik Yeni Düzenleme Haziran'da Gündemde

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamakla başladı. Ardından, önümüzdeki hafta başlayacak Ramazan ayının hayırlar getirmesini diledi.

Akbaşoğlu, geçen hafta düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu'na değinerek, bu forumun, Birleşmiş Milletlerin Antalya'da bir araya gelmesine vesile olduğunu vurguladı. İkili ve çoklu gelişmelerle daha acil ve merhametli bir dünyanın geleceğine dair karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğunu belirtti. Türkiye'nin diplomasi gücünün yeniden bütün dünyanın gündemine geldiğine dikkat çekti.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı görüşmeye de değinen Akbaşoğlu, görüşmede, İsrail'in Gazze'deki vahşet ve soykırımının nasıl durdurulması gerektiğinin ele alındığını aktardı. Gazze'deki insanlık dramı başta olmak üzere dünyanın her köşesindeki savaş ve katliamların, insanlığın huzur ve barış içinde bir arada yaşayabileceği bir küresel düzene evrileceği günleri umut ettiğini ifade etti.

Akbaşoğlu, Türkiye'nin 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerine de değindi. Seçmenlerin algı ve illüzyon ile gerçek hizmet ve eseri ayırt edeceğini, belediyeciliğin odak noktasına yerleştirilen hizmet ve eserlerin önemli olduğunu vurguladı. Ankara ve İstanbul belediye başkanlarının sloganlarını eleştirerek, gerçekle yüzleşmeleri gerektiğini belirtti.

Son olarak, emekli maaşlarına yönelik bir iyileştirme yapılıp yapılamayacağı sorusuna yanıt veren Akbaşoğlu, yerel seçimler nedeniyle meclisin olağanüstü toplanmasının gündemlerinde olmadığını söyledi. Ancak nisan ayının ortalarında Meclis'in çalışmalarına başlayacaklarını ve bu konuları müzakere edeceklerini belirtti. Haziran sonu temmuz başında ise emeklilerin de içinde olduğu çalışanlarla ilgili değerlendirmeler yapacaklarını ve kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.