Emekli promosyonu başvurularında son tarih belli oldu

Emekli promosyonu başvurularında son tarih belli oldu
2024 emekli promosyonları değişti... İşte detaylar....

EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONU YENİDEN DEĞİŞTİ. İŞTE SON GÜNCELLEMELER….

2024 Şubat ayı itibari ile emekli promosyonları yeniden güncellendi. Bazı bankalar emeklilere verecekleri promosyonları 15 bin liraya kadar çıkartırken önümüzdeki günlerde bu promosyonlarında güncelleneceği belirtliyor. Bankalar ne kadar emekli promosyonu verecekler işte tüm detaylar bu haberde….

para

Emekli maaş promosyonları bu ay itibari ile 15 bin lirayı buldu. Bankalar sürekli olarak promosyonları güncelliyor. En yüksek promosyonu almak isteyen emeklilerde hangi bankanın daha fazla emekli promosyonu verdiğini merak ediyor. İşte emekliye yapılan zamların ardından artan emekli promosyon ücretleri….

Bazı bankaların prpmosyon ücretlerini bir den arttırması üzerine emeklilerde o bankalara geçmek için gün sayıyor. Emekliler 3 yıllık taahüt süresini doldurmak zorunda. Ama süre dolmadan da banka değiştirmek isterlerse cayma hakkını kullanabiliyorlar. O zamanda kalan sürenin promosyonu iade edip geçme şansları bulunuyor. Ancak bazı bankalara geçmek için ise son başvuru tarihi bulunuyor. İşte bu yüksek promosyondan yararlanmak isteyenler için son 2 gün kaldı. 29 Şubat! İtibari ile bazı bankaların başvuru tarihleri dolacak. PROMOSYONLAR ÜCRETLERİ YENİDEN YÜKSELDİ

Ekonomist Muhammet Bayram emeklilerin promosyon ödemeleri hakkında merak ettikleri konuları anlattı. İşte detaylar…

“Bankalar emekli promosyonu artırma yarışına girdiler. Çünkü Merkez Bankası’nın kendilerine getirdiği bir regülasyon var. Ne kadar TL mevduatı varsa bankaların kârı da o kadar artacak ve faizleri düşecek. O yüzden emeklilerimiz için de yeni fırsatlar açtılar. Emekli maaşları yüzde 49,25 arttı. En düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu. Bayram ikramiyesi yıllık 6 bin TL oldu. Bununla birlikte bankaların daha fazla elde edebileceği bir kâr ortaya çıktı.

Emekliler banka şubelerine giderek bunları öğrenebilirler. Çünkü internet üzerinden güncellenmemiş olabilir. Banka şubelerini tek tek gezip, özellikle özel bankaların tutarlarını öğrenebilirler. Şu anda kamu bankaları değil de özel bankalar üzerinde 10 bin TL ila 15 bin TL arasında değişen promosyon yarışı var. Bunun yanı sıra kredi kartına puan yüklenebiliyor. Emeklilerimiz bizzat banka şubelerine giderek bunu öğrenebilirler.

EMEKLİLER BUNLARA DİKKAT…

Emeklileri bu konuda uyaran ekonomist emeklilerin banka değiştirmeden önce dikkat etmesi gereken konuları sıraladı. Emeklilerin banka değiştirmeden önce ceplerinde iade edecekleri promosyon olup olmadığına bakmaları gerektiğini ifade etti. Promosyonların sürekli olarak güncelleneceğini ifade eden ekonomistler acele etmemeri gerektiğini aktardı.

KREDİ KARTI VE KREDİ BORCU OLANLAR DİKKAT

Kart ya da kredi borcu olanların da başka bankaya geçmelerinde herhangi bir sorun yok. Kredi de dikkat edilecek konu ise teminat olarak emekli maaşı gösterildiyse o zaman cezai işlemle karşılaşabilirler. Bu nedenle ekonomistler emeklilerin banka şubeleri ile iletişime geçmeleri gerektiğini söyledi.

YAPI KREDİ BANKASI

3 Şubat 2024 – 29 Şubat 2024 tarihleri arasında emekli maaşını Yapı Krediye taşıyanlar 12.000 TLnakit promosyon alabilecek. Promosyon Taahhütnamesi’ne göre bir aylık net gelir 3.499 TL'ye kadarsa 4.500 TL; 3.500 TL-7.499 TL arasındaysa 5.250 TL; 7.500 TL- 9.999 TL arasındaysa 6.750 TL; 10.000 TL’ nin üzerindeyse 7.500 TL nakit promosyon ödemesi alınır.

FİBABANK

Fibabankası da , 10 bin TL maaş alan emeklilere 7 bin 500 TL promosyon verilecek. 3 yıl taahhüt de bulunan tüm emekliler bundan yararlanabilecekler.

ŞEKERBANK

"Şekerbank’ta maaş aralıklarına göre promosyon ücretleri değişiyor.

Maaşı 0-3.499 TL aralığında ise 3.000-TL;

3.500-7.499 aralığında ise 3.500-TL;

7.500-9.999 aralığında ise 4.500-TL;

10.000 ve üzeri ise 5.000 TL promosyon alabilecek.

ZİRAAT BANKASI

Ziraat Bankası promosyon yarışında hiçbir değişiklik yapmadan iki yıldır promosyonlarını aynı tutuyor.

3.500 TL altında emekli aylığı alanlara 3.000 TL,

3.500 TL ila 7.500 TL arasında emekli aylığı alanlara 3.500 TL,

7.500 TL ila 10.000 TL arasında emekli aylığı alanlara 4.500 TL,

10.000 TL üzerinde emekli aylığı alanlara 5.000 TL

KUVEYT TÜRK

Kuveyt Türk ise 8 bin liraya varan promosyon kampanyası başlattı. Banka tarafından konu ile ilgli olarak da yazılı bir açıklama yapıldı. "8.000 TL’ye varan promosyon ödemesi Maaşınıza 7 gün 24 saat boyunca Kuveyt Türk ATM'leri ve diğer tüm banka ATM'lerinden kolaylıkla ulaşma imkânı Emeklilik ve diğer ürünlerimizle ilgili Müşteri İletişim Merkezi hattımızdan 7/24 hizmet alma kolaylığı Emekli maaşınızı, şubeye gitmeye gerek kalmadan kolaylıkla e-Devlet üzerinden veya tüm Kuveyt Türk şubeleri aracılığıyla bankamıza taşıyabilir ve sizlere özel sunduğumuz ayrıcalıklardan faydalanabilirsiniz"

AKBANK

Akbank'ın emekli promosyonunu duyan ise şaşırıyor. Şu an a kadar en yüksek promosyon ödemesini Ak bank yapıyor. Akbank emekli promosyonu olarak müşterilerine 12 bin 500 verecek. Kampanya’nın detayları ile ilgili olarak banka tarafından da yazılı bşr açıklama yapıldı. Emekliler bu açıklamaya göre emekli promosyonları kolayca hesaplayabilecekler. Ak bank tarafından duyurulan detaylara göre "SSK, Bağkur veya Emekli Sandığı emekli maaşını 01-29 Şubat 2024 tarihleri arasında Akbank’a taşıyan ve 3 yıl boyunca maaşını Bankamızdan almayı taahhüt eden emeklililerimiz 10.000 TL’ye varan promosyondan faydalanabileceklerdir. Buna ek olarak kampanya dönemi içerisinde, Akbank Vadesiz hesabından veya Axess/Wings sahibi olan SGK emeklileri için kredi kartlarından verecekleri ilk 5 yeni otomatik fatura ödeme talimatı için fatura başına 500 TL, toplamda 2.500 TL chip-para ile 12.500 TL ödül fırsatından yararlanabileceklerdir. Üstelik, Şubeye gitmeye gerek kalmadan Akbank Mobil ve İnternet veya Müşteri İletişim Merkezi aracılığıyla maaşlarınızı kolayca Akbank’a taşıyabilir ve promosyon başvurusunda bulunabilirsiniz."

TÜRKİYE FİNANS

"15.000 TL’ye varan emekli promosyon ve ödül fırsatı sunan Türkiye Finans bankası da en çok promosyon veren bankaların başında yer alıyor. Ayrıca banka 3 yıl taahüt veren her emeklisine koşulsuz olarak 5.000 TL’ye varan banka promosyonu verecek bunun dışında ise İki adet Otomatik Ödeme Talimatı vererek 6.500 TL’ye kadar, Yedek Hesap başvurusu yaparak 1.000 TL’ye kadar ek promosyon kazandıracak.