Üniversitelilere ilaç gibi gelecek! 3000 TL karşılıksız burs için şartlar açıklandı

Üniversitelilere ilaç gibi gelecek! 3000 TL karşılıksız burs için şartlar açıklandı
Üniversitelilere müjde! Üç bin liralık burs başvuruları başladı! Detaylar haberimizde.

Ekim ayının gelmesi ile yeni burs başvuruları başladı! Öğrencilerin cebini rahatlatacak burs başvurusu ve detayları haberimizde.

ÜNİVERSİTEDE ÖĞRENİM GÖRENLERE ÜÇ BİN TL'LİK BURS

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak öğrencilere müjdeli haberi verdi. KYK burs ve kredi başvurularının yanında farklı vakıflar ve de kurumlar da burs verecek. Türkiye Teknoloji Takımı üniversitelilere Yükselen Yıldız Burs Programı'nı duyurdu. Bu programa başvuru yapan yüz öğrenciye aylık üç bin lira burs verileceği söylendi. Başvuru aşamaları ise aşağıdaki gibidir:

KYS Ön Başvuru

Canlı Video Mülakat

Üniversitede Öğrenim Görenlere Üç Bin Tl'lik Burs

Vaka Mülakatı

Yönetici Mülakatı

Üniversitelerin açılmasıyla beraber öğrenciler KYK burs ve kredi hakkında detaylı araştırmalar yapmaya başladı. KYK, her ayın altısı ile onu arasında öğrencilerin T.C. no.'sunun son rakamına göre bin iki yüz elli lira ödeme yapıyor. Bu ödemeler bir sene boyunca düzenli bir şekilde hesaplara yatırılır. Artış Aralık ayında gerçekleşir. Bundan dolayı aralık ayının son zamanlarında öğrenciler bilgilendirilecektir. Bunun yanı sıra bu sene ilk defa burs ya da kredi alanlar toplu bir şekilde ödeme alacaklar. 3 bin 750 lira öğrencilerin hesaplarına yatırılacaktır. Bunun için henüz net bir tarih yoktur. Yapılan yardımlarla öğrencilerin bir nebzede olsa finansal açıdan rahatlatmak amaçlanır.