Uçuşa geçen altın fiyatlarına İslam Memiş freni! Tak diye düşeceği tarihi açıkladı

Uçuşa geçen altın fiyatlarına İslam Memiş freni! Tak diye düşeceği tarihi açıkladı
Altın fiyatları son günlerde jeopolitik nedenlerden dolayı hızlı bir yükseliş yaşadı. Gram ve çeyrek altın rekorları kırılırken, ons altın ise her zamankinden yüksek değer kazandı. Uzmanlar, altının son durumu çerçevesinde geriye çekilebilir gibi bazı açıklamalar yaptı..

Yükselen altın fiyatları yatırımcılar için büyük endişe kaynağı olsa da altının mevcut durumu oldukça sık araştırılan bir konudur. İsrail-Filistin savaşı altın fiyatlarını artırırken uzman İslam Memiş'ten altınla ilgili şok iddialar geliyor. Altın ve döviz piyasası uzmanı İslam Memiş, altının geri çekilebileceğini iddia ederek altın yatırımcılarını korkuttu.

İslam Memiş'in altının düşüşüyle ​​ilgili şok açıklama!

Yükselen altın fiyatları piyasada büyük ilgi görürken, altın ve döviz piyasası uzmanı İslam Memiş yaptığı açıklamalarla altın yatırımcılarını korkuttu. Memiş açıklamasında;

İslam Memiş'in altının düşüşüyle ​​ilgili şok açıklama

"Borsa İstanbul şimdilerde 7.510 puanda. Haftayı yüzde 3,33 değer kaybıyla kapattı. Bir aylık beklentim 7.500 puan. 8.490 puandan çıkın ve o parayla altın ve gümüş alın diye uyarmıştım. Tarihçe kendini tekrar eder. Her şey beklediğimiz şekilde gitti. 8.490 seviyesinden çıkıp altın ve gümüşe geçiş yapanlar çok doğru bir karar vermiş oldu. Sayısal değerler bunu gösteriyor."

Altın ve borsaya ilişkin yorumlarının yayınlandığını ve yükselişin gerçekleştiğini söyleyen İslam Memiş, Borsa ve altının yükseliş ivmesi devam edecek mi? sorusuna şu yanıtı verdi:

"İstanbul Menkul Kıymetler Borsası 7.446 puana düştü. Pazartesi günü büyük ihtimalle 7.500 puanın altına da tepki gelebilir. Buradan geri alım yapacağız. Bakalım 7.400 puanda mı yoksa 7.150 puanda mı duracak. Bunu hep birlikte değerlendireceğiz."

İslam Memiş, bu ifadeleri kullanarak yaptığı açıklamada altının ve doların ne olacağına ilişkin öngörülerini açıkladı.

Bugün itibariyle ise çeyrek altın 2.987,00 liradan alınırken 3.042,00 liradan da satılıyor. Gram altının satış fiyatı ise 1.779,76 lira, alış fiyatı da 1.780,03 lira..