Savaş hattında kalan altın fiyatları rekora koştu! Yeni rekor için bu rakam altını olmayanları üzecek

Savaş hattında kalan altın fiyatları rekora koştu! Yeni rekor için bu rakam altını olmayanları üzecek
Orta Doğu savaşının etkileri devam ederken gram altın, ons altın üzerinden rakamlarda hareketlilik yaşanıyor. ABD ekonomisi ise güçlü bir büyüme performansı sergileyerek yüzde 4,9 oranında yükselişler yaşandı.

Son zamanlarda jeopolitik risklerin artışıyla güvenli liman istekleriyle altın fiyatlarında yukarı yönde artışlar yaşandı. Ons altındaki artışla beraber gram altında da yükselmeler yaşanırken dün gram altın 1800 TL olurken güncel olarak 1808 liraya kadar yükselmelere şahitlik edildi.

TCMB faiz kararı açıklanırken banka piyasalarında beklentiler üzerinde politika faizini 500 baz puan artışıyla yüzde 30 seviyesinden yüzde 35'e yükseldi. ABD ekonomisi tüketici harcamalarında artışın etkisi olarak 2021 yılının başından bu zamana kadar ki süreç görülürken üçüncü çeyrekte yüzde 4,9 oranında büyüme yaşandı.

ons altın

Altın fiyatlarındaki son durum merak edilirken ons altın 1988 dolardan işlem görürken ons altın ise gün içerisinde 1982 dolara kadar düşerken en yüksek seviyesi ise 1990 dolar oldu. Bugün gram altın için ise verilen rakam 1804 TL oldu. Altın fiyatları son iki haftadır dikkat çekerken uzman isim İslam Memiş'ten altının geleceği hakkında yorumlar gecikmedi.

Ons altın 1940 dolar seviyelerine geri çekilmelerin olmasını beklediğini açıklayan Memiş, kendisi için ons altın için önemli seviyenin bin 938 dolar olduğunu direnö olarak 1980 olduğunu belirtti. Kısa vadede negatif sonuç alınırken orta ve uzun vadede ise 2 bin 350 dolar seviyeleri bekleniyor. 2024 yılına giriş yapılmasıyla ons altın için 2.350 dolar seviyesi çizildi.