Memurlar bayram edecek: Yüzde 87'lik zam kesinleşti

Memurlar bayram edecek: Yüzde 87'lik zam kesinleşti
Yeni yılın yaklaşması ile beraber birçok maaşta artışlar görülmeye başlandı. Devlet memurlarının yüzü güldürecek bir artış haberi geldi. İşte detaylar…

Uzun süredir devlet memurlarının dört gözle beklediği haber nihayet geldi. Devlet memurlarının maaşlarına büyük zam geliyor. Detaylar haberimizde…

banka

MEMURLARA MÜJDE. 2024'TE YÜZDE 87 ARTACAK. FAZLA MESAİ VE HARCIRAH TUTARLARI BELLİ OLDU

Memurların saat fazla çalışma ücreti yeni yılda 5 lira 40 kuruştan 10 lira 10 kuruşa çıkacak. Günlük yardımların miktarı ve milli tazminatlar da açıklandı.

Memurların saat fazla mesai ücreti yeni yılda 5 lira 40 kuruştan 10 lira 10 kuruşa çıkacak.

Merkezi Yönetim 2024 mali yasa tasarısından derlenen bilgilere göre, memurların fazla mesai ücretleri yeni yılda yüzde 87 oranında artacak. Saatlik fazla mesai ücreti 2023 yılında 5 lira 40 kuruş olup, 1 Ocak 2024'ten itibaren 10 lira 10 kuruşa çıkacak.

Fazla mesai ücreti, ofis dahil tüm çalışanlara 5 lira 70 kuruş yerine 10 lira 70 kuruş ödenecek Bakanlıkların özel sekreterlik kurumlarında çalışan sürücülere yeni yılda ayda 90 saati aşmamak üzere, genel daire merkez kuruluşlarında çalışan sürücülere ise 60 saati aşmamak üzere ücret ödenecek.

Kurul başkanı (bakanlıklar), Genel Müdür ve üst düzey birim başkanları, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı, Milli Savunma Bakanlığı Valisi, Genelkurmay Bakanlığı, Kuvvet Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanı emriyle Vali, general ve amiral rütbesine sahip olmak şartıyla, toplam çalışma saati her pozisyon için ayda 450 saati geçmez. Sahil Güvenlik Komutanlığı ile üst birimlerin yöneticileri, müdürler, il ve ilçe belediye başkanları ile birlikte görev yapan personele ayda 90 saati geçmemek üzere saat başına 10 lira 70 kuruş ücret verilecek.

Kredi, Yurtlar ve üniversiteler Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlarda çalışanlardan, izin alma imkânı olmayanlara ayda 90 saati aşmamak üzere saat başına 10 lira 10 kuruş ek ödeme gerçekleştirilecek.

Teknik ve mesleki eğitim sektöründe yer alan meslek yüksekokullarına bağlı ortaöğretim teknik ve mesleki eğitim kurumlarında çalışan Millî Eğitim Bakanlığı idari personeline fazla mesai karşılığında ayda 100 saati geçmemek üzere saat başına 17 lira 20 lira kuruş ödeme yapılacak.

MEMURLARIN HARCIRAH TUTARLARI NE KADAR OLDU?

Ulusal günlük ödenekler ve Seyahat Harçlıkları Kanunu kapsamında verilen tazminat miktarı da yeniden tanımlandı. Yeni yılda TBMM Genel Kurul Başkanı ve başkan yardımcılarına ülke genelinde ödenen gündelik harçlığı 270 liradan 500 liraya çıkacak.

Anayasa Mahkemesi Başkanı, bakanlar, Genelkurmay Başkanı, milletvekilleri, kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı, Sahil Güvenlik Komutanı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı, TBMM Genel Sekreteri, orgeneraller, oramiraller, Yargıtay, Danıştay, Uyuşmazlık Mahkemesi ve Sayıştay başkanları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Danıştay Başsavcısı, Diyanet İşleri ve Yükseköğretim Kurulu Başkanları ile Kamu Baş denetçisinin günlük yevmiye maaşları 250 liradan 480 liraya çıkacak.

Ek göstergesi 8000 ve üzeri olan memurlar için ulusal günlük ödenek 465 liraya çıkacak. En düşük rütbeli subay 400 lira alacak.