Kârla satanların eli boş kaldı: İkinci el otomobil fiyatları çakıldı

Kârla satanların eli boş kaldı: İkinci el otomobil fiyatları çakıldı
İkinci el otomobiller bayilerde kalırken satışların düşmesiyle noterlerde yoğunluğa son verildi. 3 aya kadar talep yüzde 60'a düşürüldü. İşte ikinci el otomobillerde son durum...

Otomobil fiyatları uzun zamandır fahiş fiyatlarıyla gündeme geldi. Ticaret Bakanlığı üzerinden güncellemeler ve denetimlerle ikinci el araçlarda fiyatlar stabil hale geldi. Al satçı olarak gösterilen 3 arabadan fazla alıp satılmaması hem ikinci el otomobil sektörünü durgunlaştırırken hem de noter üzerinden yaşanan yoğunluğa son verildi.

İkinci el otomobi piyasasında durgunluk yaşadığı belirtilirken İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel, ikinci el otomobil sektörü üzerinde 3 aydan beri durgunluk yaşanıyor. Bazı marka modeller üzerinde yüzde 5-10 oranında indirim yapılırken sektörümüzün en önemli problemi olan kayıt dışında al sat işi yapanların piyasalardan elinin çekildiği gösterildi. Bazı markalar üzerinde sıfır faizli kampanyalar bazılarında vadesi uzatılmasıyla kampanyalar düzenlenir. Sektörde istediğimiz bir duruma gelinirken pandemi sürecinde araç fiyatları ciddi ölçüde yükseltildi.

otomobil sektörü

ESKİ FİYATLAR ÜZERİNE ARAÇ TUTARLARI

Eski fiyat üzerinde alınan araçlar bayiler kalınırken Oto Galerici Ahmet Gürkan Keleş, şuanda eski fiyatlarla yeni fiyatlar oluşturuldu. Fiyatlar şuanda yüzde 25 düşüşe geçerken elimizde bulunan araçlarda satmalar başladı. Eskiden alınmış olan otomobiller şişik fiyatlardan alınan araçlardı imkansız hale gelindi. Eski fiyattan olan ilanları pahalı duruyor aralarında 20 tanesi yeni fiyattan alınmış onlarda uygun ve isteklerde artış yaşandı. Eskiden alınan araçların satılmaması öneriliyorken çünkü aldıkları araçlarda yüzde 30 fiyat gerilemeler yaşandı. Geçtiğimiz aylarda ise talep yüzde 60 oranında düşüşler belirlendi.