Hane başı 2500 TL ısınma yardımı geliyor! Başvuru şartlarına uyan tıkır tıkır alacak

Hane başı 2500 TL ısınma yardımı geliyor! Başvuru şartlarına uyan tıkır tıkır alacak
İhtiyaç sahiplerine 2 bin 500 TL yakacak yardımı yapılıyor! Tüm detaylar haberimizde.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi desteklerine devam ediyor. Dar gelirli vatandaşlara 2 bin 500 TL yakacak yardımları başladı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

2 BİN 500 TL YAKACAK YARDIMI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan yakacak yardımından faydalanmak için hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden yani 3.800.78 TL'den az olması şartı aranıyor. Ödeme için başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen yapılabiliyor. 

2 bin 500 tl yakacak yardımı

Bakanlık dağıtılacak kömür miktarını ikamet edilen bölgenin iklim koşulu önceki senelerdeki dağıtım miktarı ve kömürün ısıl değeri gibi birçok etkene göre belirliyor. Doğalgaz desteğinden faydalanmak için başvurular e-Devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor. Ödemeden faydalanmak için kişinin doğalgaz aboneliği olması gerekiyor. E-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapan kişiler başvuru süresinde seçtikleri konut tipi için ön ödemeli fatura ya da faturalı sayaca bağlı doğalgaz aboneliği bulunması gerekiyor. Başvurusu onaylanan vatandaşlar 900 TL ile 2 bin 500 TL arasında yakacak yardımı alabiliyor.