Emeklilerin yüzü bir nebze gülecek! Zamlı maaş tablosu nihayet ortaya çıktı

Emeklilerin yüzü bir nebze gülecek! Zamlı maaş tablosu nihayet ortaya çıktı
Emekli vatandaşlar heyecanla bu haberi bekliyordu! Yeni zam oranları belli oldu! Tüm detaylar haberimizde.

Emekli vatandaşların yüzünü güldürecek gelişmeler açıklandı! Maaş zam oranları netleşti! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

YENİ EMEKLİ ZAM ORANLARI

Emekli vatandaşlar Temmuz ayında yapılan yüzde 25.11 oranındaki zammı yeterli bulmadı ve aylardır yeni zam taleplerini dile getiriyorlar. Temmuz ayı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer partililer emekli vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceğini ve maaşlarda yeni iyileştirmelerin yapılacağını sık sık dile getiriyordu. Bakanlık emekli vatandaşların maaşlarında Ekim ayı içinde yeni iyileştirmeler yapılacağını söylemişti. 

emeklilere yeni zam oranları

Emekli vatandaşlara Ekim ayında ek olarak yüzde 25.11 oranında yeni bir zam yapılması bekleniyor. Temmuz ayından itibaren günümüze kadar enflasyon tutarı yüzde 25.11 oranında gerçekleştiği için maaşlara bu oranın eklenmesi bekleniyor. Bu zamlarla birlikte 10 bin TL emekli maaşı alan vatandaş 12 bin 500 TL, 7 bin 500 TL alan emekli vatandaş 9 bin 375 TL maaş almaya başlayacak. 3 aylık enflasyon oranının yüzde 25 oranında gerçekleşmesi sebebiyle emekli vatandaşların maaşlarına bu oranın eklenmesi bekleniyor ancak maaş zamlarıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.