Dolarda kıyamet kopacak! Selçuk Geçer 60 TL olacak dedi: Tarih dahi verdi

Dolarda kıyamet kopacak! Selçuk Geçer 60 TL olacak dedi: Tarih dahi verdi
Dolara ilişkin analizleri ve öngörüleriyle herkesin yakından taki,p ettiği ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun 60 TL'ye ulaşacağı tarihi açıkladı..

Döviz tahminlerini asla ihmal etmeyen ekonomist Selçuk Geçer, dolarla ilgili korkutan gerçeği açıklıyor.

Ortadoğu'da İsrail güçleri ile Hamas arasında başlayan avaş küresel piyasaları alt üst etti. Altın ve petrol fiyatları savaşın hemen ardından hızla yükselirken dolar darbe aldı. Dolar bu sabah saatlerinde 28 TL'yi aşarak yeni bir rekora imza attı.

DOLAR KURUNDA DANANIN KUYRUĞU KOPACAK!

Selçuk Geçer 60 TL olacak dedi

Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye'nin yakın gelecekte büyük bir döviz kriziyle karşı karşıya kalabileceğini söyledi. Bu konuya iki gün süre veren Geçer, beklediği seviyeyi açıkladı. Geçer'e göre dolar/euro paritesi şu anda 1,08 seviyesinde olmasına rağmen önümüzdeki dönemde 1,10'u aşabilir, bu da bölge ülkeleri euronun ihracatını olumsuz etkileyecektir. Doların gerçek değerinin şu anda 45 TL olduğunu belirten Selçuk Geçer, doların seçime kadar 35 TL'lere ulaşabileceğini öngördü.

"ÖNCE 45 TL SONRA 60 TL'YE ÇIKACAK"

Dolar kurunun seçim sonrasında hızla yükseleceğini söyleyen piyasa kahini, dolar/TL'nin 45 TL olacağını ileri sürdü. Ayrıca 2024 yılına kadar doların enflasyonla birlikte 60 lirayı geçeceğini söyledi. Geçer'e göre Türkiye'nin bu ekonomik zorlukları aşmak ve yeni bir kur krizinden kaçınmak için ekonomik reformlara ihtiyacı var.