Artık litreyle değil gramla alabileceğiz! Zeytinyağı fiyatlarına öyle bir zam geldi ki!

Artık litreyle değil gramla alabileceğiz! Zeytinyağı fiyatlarına öyle bir zam geldi ki!
Zeytinyağ fiyatlarına gelen şaşırtan zam sonrasında rakamı duyanlar artık litre olarak alışveriş yapamayacak. Stok yapmak artık hayal olurken zeytinyağına gelen zam...

Gıda fiyatlarında fahiş zamlar yaşanırken yağ fiyatlarında yükseliş vatandaşların elini kolunu bağladı. Zeytinyağı fiyatlarına rekor kırılırken maliyetlerin artışıyla ekonomik krizle beraber fiyatlarla yükseliş görüldü. Ali Ekber Yıldırım, kötü haberi duyurdu. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada rakamlar gündeme geldi.

Zeytinyağı fiyatı ne kadar artar? sorusuna yanıt arayanlar için önemli açıklamalar geldi. Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi rekolte bilgileri üzerinden geçen sene 421 bin ton olan zeytinyağı üretimi bu yıl 180 bin ton olarak belirlendi. Geçtiğimiz sene 730 bin ton olarak sofralık zeytin üretimlerinde bu sene 440 bin ton çıkması tahmin ediliyor. Yıldırım, yayınladığı paylaşım üzerine 7 kilo zeytinden 1 litre yağ çıktığını Marmara Birlik'in açıkladığı rakamlar üzerinden hesaplamalar yapılarak yağın litre fiyatı 315 TL'ye maliyeti olacağı bilgisi göz korkuttu.

Zeytinyağı fiyatlarına rekor

ZAM SONRASI HERKES STOK YAPACAK

Ağustos ayından bugüne kadar fiyatlarda yükselişler yaşanırken hiç düşüş yaşanmaması dikkatleri çekti. Dövize bağlı olarak fiyatlarda hareketlilik yaşanırken İspanya'da 9 euro seviyesinde fiyatlar söz konusudur. Türkiye'de iç piyasada fiyat düşüşü beklenmezken zeytinyağının maliyeti 250 TL seviyelerinde bulunuyor.