Altın fiyatlarında rekor için tarih verildi

Altın fiyatlarında rekor için tarih verildi
Altın fiyatları dalgalanmaya devam ediyor! Fiyatlar yükselecek mi? İşte zarar etmek istemeyen altın yatırımcıları için ayrıntılar...

Altın yatırımcılarını heyecanlandıran yeni bir gelişme yaşanıyor. Altın fiyatları, bir süredir düşüş eğilimindeyken, son dönemde hızla yükselişe geçti. Bu yükseliş, rekor üstüne rekor kırma yolunda ilerliyor. Ayrıca, altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren önemli bir değişiklik gündeme geldi.

Altın piyasasında yaşanan en önemli değişikliklerden biri, sahte ürün ve sahtekarlık sorunlarının önüne geçmeyi amaçlayan bir uygulamanın devreye girecek olması. Bu uygulama, Kıymetli Maden Takip Sistemi (KMTS) olarak adlandırılıyor. KMTS, rafineriler tarafından üretilen standart işlenmemiş ve basılı kıymetli madenlerin her bir ürünün üzerine işlenen benzersiz bir kodla izlenmesini sağlayacak.

gram altın kaç tl

KMTS'nin kritik bir unsuru, güvenlikli etiketlerin kullanılması. Bu etiketler, iki farklı ambalaj türünde uygulanacak. 0.5-100 gram ağırlığındaki ürünler, kart ambalaj içine konulacak ve güvenlikli etiket kart ara katmanına yerleştirilecek. 100 gram üzeri ağırlıktaki ürünler ise dayanıklı şeffaf malzemeli bir ambalaj içine ürün sertifikası ile konulacak. Ürün sertifikası üzerinde güvenlikli etiket ve kod bulunacak.

Bu düzenlemeler, sadece yatırım amaçlı kullanılan 24 ayar külçe altını kapsıyor. Yani gram altınlar bu düzenlemenin kapsamına giriyor. Ancak bilezik, yüzük gibi işlenmiş takılar için kullanılan 22 ayar ve 18 ayar altınlar bu düzenleme dışında bulunuyor.

Evinde, kasasında bulunan eski altınlar KMTS'ye kayıt altına alınmayacak. Bu, bu altınların değerini düşüreceği anlamına gelmiyor. Vatandaşlar yine bu altınları kuyumcularda satabilirler. Dolayısıyla, daha önceden yatırım amaçlı gram altın alanlar herhangi bir işlem yapmak zorunda değiller.

KMTS ile bundan sonra yalnızca faaliyet izni almış rafinerilere kıymetli madenlerin üretim izni verilecek. Her bir rafineri kendi ürettikleri kıymetli madenleri, Darphane tarafından sağlanan özel güvenlikli etiketle belirtilen standartlardaki ambalajlarla piyasaya sürebilecekler. Rafineriler, ürünlerin ayar ve gramajını denetlenebilir bir şekilde sunacakları için güvenli bir altın ticareti sağlanmış olacak.

tam altın kaç tl

Özellikle Orta Doğu'da yaşanan çatışma ortamının etkisiyle altın fiyatları yükselişte. Gram altın, bin 855 liradan satılıyor ve altın yatırımcıları için son bir alım fırsatı sunabilir. Gelecek aylarda, Merkez Bankası'nın faiz kararı ve Euro bölgesinin faiz kararları gibi faktörler fiyatları etkileyebilir. Uzmanlar, hızlı yükselişlerin ardından kar satışlarının beklendiğini ifade ediyorlar.

Altın yatırımcıları için rekor kırma fırsatları ve önemli düzenlemelerle dolu bir dönem yaşanıyor. Altın piyasasındaki bu gelişmeler, yatırımcıları yakından takip etmeye teşvik ediyor.

çeyrek altın kaç tl

Altın fiyatlarındaki son duruma göz atalım: Çeyrek altının alış fiyatı 2.996 TL iken satış fiyatı 3.041 TL. Yarım altın alışta 6.011 TL, satışta 6.081 TL. Tam altın alış fiyatı 11.985 TL ve satış fiyatı 12.112 TL. Ayrıca, gram altın şu anda bin 857 TL seviyesinde işlem görüyor. Altın piyasasında son bir geri çekilme olasılığı göz önünde bulundurularak çeyrek altın fiyatı 2.996 TL seviyesine kadar gerileyebilir. Yıl sonuna gelindiğinde, ons altın için 2.000 doların üzerinde fiyatlar bekleniyor. Bu nedenle altın yatırımcıları için son bir alım fırsatı olabilir.

NOT: BU HABER BİR YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.