TikTok'a siber operasyonu! 1,2 milyar liralık vurgunda fenomenlerde var..!

TikTok'a siber operasyonu! 1,2 milyar liralık vurgunda fenomenlerde var..!
4.000'den fazla banka hesabı siber polis tarafından incelendi. İncelenen hesaplar dikkate değer sonuçlar verdi. İstanbul merkezli bir müdahale ekibi 37 ilde bir operasyon gerçekleştirdi. Aralarında sosyal medya fenomeninin de bulunduğu 120 kişi 'TikTok' operasyonunda yakalandı.

TikTok paylaşımlarının incelendiği fenomenin konuşmasından İstanbul Polisine bağlı Siber Suçlar Birimi ekibi şüphelendi. Söz konusu platformu çıkaran kuruluş ile bu kişilere para gönderen zanlı hakkında yapılan inceleme sonucunda söz konusu gönderici ile söz konusu ihraççının aynı fikirde olduğu ortaya çıktı. Güvenlik güçleri, finansal işlemlerde kullanılan kredi kartlarının çalındığını veya kopyalandığını anlayınca yayıncıların ve para transferi sağlayıcılarının 4 binden fazla banka hesabı işlemini her adımını incelemeye aldı. Bir siber polis soruşturması, banka hesapları üzerinden 1,2 milyar liradan fazla nakit akışı olduğunu ortaya çıkardı.

TikTok'a siber operasyonu! 1,2 milyar liralık vurgunda fenomenlerde var

TİKTOK’TA KARA PARA AKLAMA

Polisin edindiği bilgiye göre, hesap hareketleri araştırılan zanlılar, sosyal medya platformu "TikTok" üzerinden "Jeton" adlı dijital parayı aldıktan sonra bu jetonu bir kez iade ettikten sonra alınan jetonların yalnızca anlaşma yapılan fenomenlere gönderildiği, fenomenlerin de gönderilen paraları daha öncesinden belirlenmiş olan hesaplara aktardıkları belirlendi.

1,2 MİLYAR ZARARA UĞRATTILAR

TikTok'a siber operasyonu! 1,2 milyar liralık vurgunda fenomenlerde var

TikTok, fenomenden token'ın iadesi için para iadesi istediğinde, söz konusu platformunun bu iade işlemlerini kendi hesabından yaptığı, nüfuz sahibi kişilerin bu parayı harcadıklarını ve kazanamadıklarını söylemeleri üzerine anlaşıldı. Söz konusu araçta sözleşmeli kullanıcılar arasında para akışının geri döndüğünü belirleyen siber polis, TikTok'un 1,2 milyar VND kaybettiğini tespit edince bu sabah söz konusu kişilere yönelik bir operasyon başlatıldı.

37 İLDE 215 ŞÜPHELİYE OPERASYON

İstanbul'un da içinde bulunduğu 37 ilde 215 zanlıya yönelik düzenlenen baskınlarda aralarında sosyal fenomenlerin de bulunduğu 120 kişi "şüpheli" olarak tutuklandı. Zanlılara ait oldukları belirlenen 32 adet daire, 9 adet arsa, 6 adet iş yeri ve 1 adet villa ve 38 araba, 14 şirkete ait sosyal pay, 1700 banka hesabı ve kripto varlık hesabı, 82 bin TL para, 17 bin 300 dolar ile birlikte 6 bin 650 euro döviz, 2 adet ruhsatsız ateşli silah, 1 adet kurusıkı tabanca, 93 adet şarjör, birçok uyuşturucu ve uyarıcı maddeyle beraber dijital belgeler de ele geçirildi.