Thodex davasının baş aktörü Faruk Fatih Özer hakim karşısına çıktı!

Thodex davasının baş aktörü Faruk Fatih Özer hakim karşısına çıktı!
Arnavutluk'tan Türkiye'ye iade edilen kripto para cüzdanı Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer hakim karşısına çıktı.

Faruk Fatih Özer, kripto para cüzdanı Thodex aracılığıyla binlerce kişiyi dolandırma suçlamasıyla 20 Nisan Perşembe günü Arnavutluk'tan Türkiye'ye iade edildi.

Faruk Fatih Özer'in savcılık ve emniyetteki ifadesinde kendisine yöneltilen sorularla birlikte, Anadolu 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada sorguya çekileceğini ve detaylı ifade vereceğini söyledi.

FARUK FATİH ÖZER HAKİM KARŞISINDA

Fatih Özer hakim karşısına çıktı

Tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne götürülen Özer, daha sonrasında Tekirdağ'da bulunan F Tipi Yüksek Güvenlikli 2F Kapalı Cezaevi'ne sevk edildi. Aralarında Özer'in de bulunduğu 7'si tutuklanan 21 sanık yargılandı. Saat 10.30'da başlayan duruşmada Falk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu beş sanık hakim karşısına çıkarken, tutuklu diğer iki sanık ise Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) bağlanarak adliyeye sevk edildi. Salonda ayrıca bazı başvuranlar ve sanıkların avukatları hazır bulundular.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Başsavcılığı, kullanıcıların kripto para cüzdanı Thodex hesaplarına erişemediklerini ve şirket sahibinin ülkeden kaçtığı yönündeki raporların ardından 22 Nisan 2021'de re'sen soruşturma başlatmıştı. Başlarıkan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede 2.27 müştekinin listelendiği aktarıldı.

Aralarında 6'sı tutuklu 21 sanık bulunan Faruk Fatih Özer, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek", "bilgi sistemlerini banka veya kredi kuruluşuna araç olarak kullanmak" suçlarından yargılanırken haklarındaki suçlarından toplamda 12 bin 164'er yıldan suçun büyüklük bağlamında 40 bin 562'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor..