Sokakta kurban kesecekler dikkat! Bunları yaparsanız büyük cezası var..

Sokakta kurban kesecekler dikkat! Bunları yaparsanız büyük cezası var..
Kurban Bayramı'nda park, bahçe, sokak, cadde, bina önleri ve meydan gibi umumi yerlerde kurban kesenlere 3 bin 36 lira para cezası verilecek. Ayrıca, kurban atıklarını toprak altına gömerek yok etmek isteyenlere de 7 bin 283 lira para cezası uygulanacak.

Kurban Bayramı süresince kurbanlık satış ve kesim yerlerinde çevreyi kirletebilecek faaliyetlerin halk sağlığı ve çevre üzerindeki olumsuz etkilerinin önlenmesi için tedbirler alınmıştır. Alınan tedbirlere göre, yetkili makamlar, belediyelerin belirleyeceği kurban satış ve aynı zamanda da kesim yerlerinde Kurban Bayramı'nda denetim yapacak. Satış noktalarında kesim kontrolü yapmanın yanı sıra, apartman önlerinde, sokaklarda ve parklarda mağdurların katledilmelerini önlemek için çalışma yapacak. Kurallara uymayanlar da para cezasına çarptırılacak.

İDARİ PARA CEZASI KESİLECEK

Sokakta kurban kesecekler dikkat! Bunları yaparsanız büyük cezası var

Kurban Bayramı'nda insanlar parklar, çiçek bahçeleri, sokaklar, bina cepheleri, meydanlar vb. gibi umuma açık olan yerlerde kurban satışı ile birlikte kesim için uygun olmayan alanlarda kurban kesenlere, belirledikleri alanlarda gereken önlemleri almayanlara da toplamda 3 bin 36 lira tutarında bir idari para cezası kesilecek.

Kurbanlık atıkları ile kurbanların defin yerlerine ilişkin gerekli yasaklara tedbir almadan uymayan işyerlerine 293 bin 188 lira idari para cezası verilecek. Kurbanlık atıkların topra altına gömülmesi durumunda, yasağa uymayanlara ise 7 bin 283 lira ceza uygulanacak.

Hayvanlara kasten kötü davranan, şiddet uygulayan, aç ve susuz, aşırı sıcağa ve soğuğa maruz bırakan, iş ve bakımını ihmal edenlere ise hayvan başına olmak kaydıyla 4 bin 554 lira tutarında bir para cezası verilecek.

Hayvanların sağlıklı, temiz ve uygun bir yerde yaşamaları şartına uymayanlara 1.518 lira, TCK'nın "hayvan kesimi" hükmünü ihlal edenlere hayvan başına 15.939 lira idarî para cezası verilecek. Yasağa uymayanlar İçişleri Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve merkezi illerin yetkili birimleri tarafından yaptırıma tabi tutulacak.