MİT'in, PKK/KCK operasyonunda gri listedeki terörist etkisiz hale getirildi!

MİT'in, PKK/KCK operasyonunda gri listedeki terörist etkisiz hale getirildi!
MİT, Süleymaniye topraklarında düzenlediği operasyonlarda PKK/KCK'nın Kuzey Irak'taki en üst düzey sözde liderlerinden Fehmi Öğmen ile gri listedeki iki teröristi daha etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynakları, MİT'in kurduğu yerel bir casus ağını sözde üst düzey PKK görevlilerinin izini sürmek ve terör örgütü mensupları tarafından gizlice kullanılan bölgeleri tespit etmek için kullandığını söyledi.

Kuzey Irak'taki sözde üst düzey PKK/KCK yöneticilerinden biri olan ve gri listede bulunan Fehmi Öğmen (Sinan Dijvar kod adlı) Süleymaniye'ye bağlı Çemçemal kırsalında bulundu.

MİT'in, PKK/KCK operasyonunda gri listedeki terörist etkisiz hale getirildi

MİT'TEN ADIM ADIM TAKİP

Örgüt liderlerinden Fehmi Öğmen'e karşı operasyon düzenlendi. Öğmen'in örgüte 1993 yılında katıldığı ve uzun yıllar yurt içi ve yurt dışında terör faaliyetlerinde bulunduğu ve Türkiye'de çok sayıda eylem düzenlediği tespit edildi.

Operasyon, gir liste içinde aranan Fehmi Öğmen ve sözde tabur subayı Mehmet Salif Çakal (kod adı "Mazlum Koçer) ve şoförü Ahmed Muhammed Ali (kod adı Ararat Tolhildan) etkisiz hale getirilmesiyle sonuçlandı.