MİT, Şehit Fethi Sekin'in hayatını kaybettiği saldırı emrini veren ismi etkisi hale getirdi!

MİT, Şehit Fethi Sekin'in hayatını kaybettiği saldırı emrini veren ismi etkisi hale getirdi!
2017 yılında polis memuru Fethi Sekin'in şehit olduğu İzmir adliyesine saldırı emrini veren PKK'nın sözde özel kuvvetlerinden Abdulkahar Karasaç (Alişer Çiya kod adlı) Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) bir operasyonu sonrası etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Irak'ın kuzey bölgesinde 2017'de düzenlenen operasyonda polis memuru Fethi Sekin'i şehit eden İzmir adliyesi baskını emrini verdiği öğrenilen terörist Abdulkahar Karasaç’ı (Alişer Çiya kod adlı) düzenlemiş olduğu nokta operasyonu ile birlikte etkisiz hale getirdi.

 MİT, aranan teröristler gri kategorisinde yer alan Karasaç'ın örgütün sözde Özel Kuvvetleri'nde sorumlu hareket ettiğini ve örgütün kullanması için uçak geliştirdiğini tespit etti. MİT'in hedef aldığı teröristler, tespit ettikleri yerin tam olarak işaretlenmesiyle kara harekatçıları tarafından gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirildi.

MİT, Şehit Fetşi Sekin'in hayatını kaybettiği saldırı emrini veren ismi etkisi hale getirdi

PKK'lı terörist Karasaç, 2017 İzmir adliye baskını planlayan ve sözde İstanbul özel kuvvet teşkilatında faaliyet gösteren terör örgütünün Kuzey Irak'a kaçmasının ardından polis memuru Fethi Sekin'i öldüren grubun üyelerinden biriydi. Karasaç, örgütün sözde özel kuvvetler hava kuvvetleri bünyesinde Suriye ve Irak'ta faaliyet gösterdi. Teröristin ayrıca ülkeye yönelik model uçak ve drone saldırıları planlayıp gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Bu arada güvenlik yetkilileri, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve güvenlik güçlerine yönelik eylemlerde bulunan hiçbir teröristin MİT'ten kaçamayacağını, dünyanın her yerindeki teröristlerin MİT'in radarında olduğunu ve bir gün yakalanacağını vurguluyor.

İZMİR ADLİYE SALDIRISI

MİT, Şehit Fetşi Sekin'in hayatını kaybettiği saldırı emrini veren ismi etkisi hale getirdi

5 Ocak 2017'de İzmir C Blok Adliyesi girişinde bombalı kamyon ve uzun namlulu silahla düzenlenen saldırıda çeteden 2 kişi etkisiz hale getirilmişti. Trafik polisi Fethi Sekin ve adliye görevlisi Musa Ocak da bu saldırıda şehit olmuştu.

19 kişinin de yaralandığı olayda kullanılan otomobili temin eden Abdulkahar Karasaç ile irtibatlı olduğu belirtilen ve 1 Ocak 2017 tarihinde Hakkari Esendere sınır kapısından yurt dışına çıktığı teyit edilen İsa Zorlu tutuklanmış, çıkarıldığı ilk durulma sonunda da serbest bırakılmıştı.

Saldırı emrini veren Karasaç ile ilgili de kırmızı bülten çıkarılmıştı..