MİT, FETÖ'nün 'Garson' gizemini çözerek 16 yıllık dev istihbarat arşivini ele geçirdi!

MİT, FETÖ'nün 'Garson' gizemini çözerek 16 yıllık dev istihbarat arşivini ele geçirdi!
FETÖ'nün Emniyet Teşkilatının mahrem yapılanmasında özel teşkilatının üst sekreterliğinde çalıştığı iddia edilen 'Garson' kod adlı gizli tanık, 55 bin dosya ve 320 bin kişiye ait veri ile birlikte örgütün gizli ağını deşifre etti. FETÖ'nün bu deşifreyle beraber 16 yıllık istihbarat arşivine MİT'in yedi yıllık çalışması sonucunda el konuldu.

2017 yılında terör örgütü FETÖ'nün emniyet müdürlüğüne bağlı özel yapılanmasında örgütün üst düzey kadrolarının sekreterliğinde çalıştığını iddia eden bir kişi, Ankara Başsavcılığı'na "Garson" kod adıyla başvurarak Koruma başvurusunda bulundu ve "gizli tanık" ilan edildi. Örgüt üyeleri daha sonra bir cep telefonu ve iki ayrı SD kartı savcılığa teslim ettiler. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan tüm çalışanlara çeşitli numaraların verildiği ve haklarındaki bilgilerin tespit edilerek kayıt altına alındığı "Aktüel Lise Kütüğü" başlıklı dosya, 'Garson' tarafındanda savcılığa teslim edildi.

"Mart 2015" başlıklı profilde, örgüte katılmayanların "AD", sohbetlere katılıp iletişimi kaybedenlerin "C", üye olmayanların ise "C" olarak etiketlendiği ortaya çıktı. ancak muhafazakar olarak kabul edilen ve kuruluşa dahil olma olasılığı yüksek olan kişiler "Dil" olarak etiketlendiği tespit edildi. Türkiye genelinde 4 bin 700 FETÖ'cüye yönelik operasyonlar yapıldı, bunların yüzde 30'unda o sırada iş bittikten sonra şifresi çözülen SD kartlar vardı.

MİT, SD KARTLARI 7 YILDA ÇÖZDÜ

Garson isimli bir gizli tanığın teslim ettiği özel programlarla şifreli hale getirilen SD kartların yüzde 70'i MİT'in 7 yıl süren çalışmasıyla açıldı. Çözülmüş bir SD karttan, bir kuruluşun 2000'den 2016'ya kadar 55.000 farklı dosya olarak korunan 16 yıllık arşivi ortaya çıkıyor.

MİT, FETÖ'nün 'Garson' gizemini çözerek 16 yıllık dev istihbarat arşivini ele geçirdi

320 BİNDEN FAZLA BİREYSEL VERİ DEPOLANMIŞ

Tüm çalışanlara kodlar verildi, onlarla ilgilenen erkek kardeşlerin isimleri, bir evlilik rehberi ve SD kartta bulunan, 320.000 üst düzey polis ve 16 yıl polis teşkilatında görev yapan polis hakkında bilgiler içeren özel bir notlar bulundu.

DEV ARŞİV ŞİFRELİ ODA DA ÇÖZÜLDÜ

Çok önemli olan SD kart verileri Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Emniyet, Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Müdürlüğü'ne gönderildi. Cumhurbaşkanlığı döneminde ulusal güvenlik suç dairesinde kurulan özel birim, dosyalara yalnızca belirlenmiş ajanların erişebildiği şifreli özel ofisinde satır satır 55.000'den fazla farklı dosyayı incelemeye aldı.

Yapılan çalışmalar kapsamında halen kamu kurumları içinde aktif olarak görevde olan özel imamlar tespit edildi. Ayrıca polis teşkilatında aktif olarak görev yapan tanınmış kripto para isimleri de ifşa oldu.

FETULLAH GÜLEN'E İÇ İSTİHBARAT SAĞLAMIŞLAR

SD kartta, örgütün elebaşı Fetullah Gülen'e güvenlik teşkilatının başındaki bir özel lider tarafından 16 yıl boyunca götürülen bilgiler ve Türkiye'de son günlerde yaşanan tüm gelişmelere ilişkin notlar bulundu.

Tüm komplo faaliyetlerini içeren yapılan çalışmalara ilişkin raporları alan Gülen liderinin komplo örgütünün üyelerine ve yetkililerine gönderdiği talimatlardan elde edilen bilgilerden biri de buydu.

GAZETECİLER, RESMİ YETKİLİLER KURULUŞLAR TARAFINDAN DESTEKLENİYOR

İncelenen veriler arasında örgüt yöneticilerinin örgüt üyeleri ile bazı gazetecilere yakınlık konusunda tavsiyelerde bulunurken, örgüt yöneticilerinin Gülen'in belirli gazetecilere bilgi desteği verilmesi yönünde direktifler verdiği, siyasi ve bürokratik isimlerle temas kurulacağı bildirildiği ortaya çıktı.

DEV OPERASYONLAR BAŞLAYACAK

Verilerin KOM başkanının talimatıyla incelenip dosyaya kaydedildiği, ilgili savcılıklarla paylaşılacağı ve soruşturmanın dönüştürüleceği bildirildi. Elde edilen veriler çerçevesinde güvenlik güçlerinin öncelikli hedefinin halen kamuda faaliyet gösteren örgütün özel imamları olduğu bilinmektedir. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın yedi yıl sonra analiz ettiği SD kartta yer alan veriler, FETÖ kripto para biriminin yöneticilerinin deşifre edilmesine yardımcı olurken, örgütün nasıl sadece FETÖ lideri Fetullah Gülen'in beldesi tarafından yönetildiğini yeniden gözler önüne sermiştir.