Kongre asgari ücret, emekli maaşı artışı, kira için toplanacak!

Kongre asgari ücret, emekli maaşı artışı, kira için toplanacak!
Cumhur İttifakı'nın seçim döneminde toplumun çeşitli kesimlerine verilen taahhütlerin bir kısmını içeren bir sosyal paketi 15 Temmuz'a kadar kabul edilmesi değerlendiriliyor. Evlenmek isteyenlere 150 bin liralık uzun vade izsiz kredi imkanı sunan Aile Gençlik Bankası'nın kuruluşu da listenin başında yer aldı.

28’inci yasama oturumunu açan meclis, yemin töreni ve cumhurbaşkanlığı seçimi gibi özel oturumlar sonrasında bu hafta meclis çalışmalarına başlayacak. Salı günkü meclis oturumu, cumhurbaşkanlığı konseyi ve teknik komite üyelerinin siyasi partilere göre dağılımına karar verecek. AK Parti ve CHP'nin yanı sıra Yeşil Sol Parti, MHP ile İYİ parti grubu üyeleri Çarşamba günkü genel kurul toplantısında başkanlık divanı ve komisyonlarına seçilecek. Komisyonlar daha sonra ilgili başkanlık konseylerini belirlemek için toplanacak.

DİJİTAL BANKADAN KREDİ

Kongre'nin ilk görevi, asgari ücret, emekliler ve memurlar için daha yüksek maaşlar ve kira artışlarına sınırlamalar getiren bir yasa çıkarmak. Asgari ücret seviyeleri parlamento dışı komiteler tarafından belirlenir, ancak devlet desteği kanunla düzenlenecek. Aile Gençlik Bankası kurma fikrini daha sonrasında tartışmaya açılacak. Şubesiz dijital ortamda faaliyet gösterecek olan banka, gençlere, çiftlere ve aynı zamanda da ev hanımlarına sosyal destek sağlayacak.

Kongre asgari ücret, emekli maaşı artışı, kira için toplanacak

Evlenmek isteyen çiftlere 48 ay vadeyle 150 bin liraya varan faizsiz kredi verilmesini öngören teklif üzerinde çalışmalar sürüyor. 24 ayda kredi geri ödemesi olmayınca toplam vade 72 aya çıkıyor. Kendi başına sigorta yaptırmak isteğinde bulunan ev kadınlarını maaş almaya hazırlamak için sigorta priminin üçte biri devlet tarafından karşılanıyor.

DOĞAL KAYNAK FONU

Aile Gençlik Bankası, çocukların ve gençlerin özellikle eğitim ve sağlık alanlarındaki gelişimlerine de destek vermektedir. Dijital bankaların Karadeniz gazı şeklindeki doğal kaynaklar ve Gabar petrolünden elde edilen gelirlerle finanse edildiği söyleniyor.

 28 Haziran'da başlayan Kurban Bayramı'nda, resmi tatilin idari tatille birlikte dokuz güne uzatılması nedeniyle vekiller 23 Haziran'dan itibaren faaliyet gösteremeyecek. AK Parti ve MHP, sosyal yardım paketini 15 Temmuz'a kadar geçirmeyi hedefleyerek, bayram sonrasında da mitinge başkanlık edecek.