İstifa ederek tazminatını yakanlar dikkat! Yargıtay'dan emsal karar: İşçiler artık talep edebilir!

İstifa ederek tazminatını yakanlar dikkat! Yargıtay'dan emsal karar: İşçiler artık talep edebilir!
Yargıtay'dan işçi ve işverenleri yakından ilgilendiren örnek bir karar geliyor. Bu, işyerlerinde daha iyi koşullar vaat eden başka bir işe geçmek için istifa edenlerin ve yeni patronları işe alma kararını değiştirdiğinde incinen işçiler için iyi bir haber ortaya çıktı. Yargıtay, çalışanların çalışmaya başlayana kadar, işe almayan işverenlerinden kıdem tazminatı ve tahakkuk eden ücretleri ödemelerini isteyebileceklerine hükmetti.

Tazminat konusunda işçileri çok yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. İşyerinden daha iyi şartlar vaadiyle başka bir işverenle değiştirmek üzere ayrılan işçiye Yargıtay'dan müjdeli haber geldi. Detaylar haberimizde..

İş hayatında genel bir kural olarak çalışanların kendi istekleri ile işten ayrıldıklarını yani istifa ettiklerini bilmelerine rağmen kıdem tazminatını talep etme hakları bulunmamakla birlikte bazı durumlarda durumdan hüsrana uğrayan çalışanlar mahkemede haklarını ileri sürmektedir.

"VAAT VERMESİNE RAĞMEN İŞE ALMADI"

İstifa ederek tazminatını yakanlar dikkat! Yargıtay'dan emsal karar

Başka bir işyerinde daha iyi çalışma koşulları vaadine inanan B.K. iş yerinden istifa etti. Aradan geçen bir süre sonrasında yeni iş yerinin sahibinin B.K.'yi işe almayacağını söylemesi üzerine genç adam ortada kaldı. İşçi hem istihdam hem de tazminat açısından İş Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, kıdem tazminatı ile birlikte diğer taleplerinin kabulüne karar verdi.

İŞVERENDEN TALEP EDİLECEK

İşçinin işinden ayrılması ve yeni işverenden işe alınmamasını istemesi halinde..

Dava açılan işveren kararı temyiz ederken Bölge Yargıtay Hukuk Dairesi karara daha önce imza attı. İşçi, yeni işverene güvenerek işten ayrıldıysa, işverenden kendisini işe almamasını, mahrum kaldığı kıdem tazminatını ve ödediği parayı isteyebileceğini öngörüyor. çalışma. Kararda şu ifadeler kullanıldı.

"Teklif ve kabulün yer aldığı dosyadaki yazışmalar ile HMK 199. madde uyarınca reddedilmeyen belgenin içeriğinden sanığın istifasının istendiği açıktır. Bu şekilde muaf tutulduğuna göre, davacının kıdem tazminatı ve tazminat miktarını işe iade süresince alacağı ücret miktarına göre talep etme hakkı bulunmakta ve mahkeme kararı doğru kabul edilmektedir.