İstanbul Valiliği, ormanlık alanlara girişleri yasakladı!

İstanbul Valiliği, ormanlık alanlara girişleri yasakladı!
İstanbul Valiliği, orman yangınlarını önlemek için bazı piknik ve dinlenme alanları dışında kalan ormanlık alanlara girişin yasaklandığını bildirdi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan ve birçok şehre sıçrayan orman yangınları tüm Türkiye'yi derinden etkilemişti. Cumhuriyet'in 'en büyük orman yangını' şeklinde tanımlanan Büyük Manavgat Yangını, yedi kişinin ölümüne, 60 bin hektar alanın da yanmasına neden olmuştu. Yangında 2 binden fazla ev, iş yerleri, depolar ve ahırlar da hasar görmüştü.

Bu yangınlar sonrasında özellikle yaz aylarında Türkiye genelinde ormanların korunmasına yönelik yeni kararlar alındı. Bu kararlardan birisi de İstanbul Valiliği tarafından alındı.

24 HAZİRAN-15 EKİM ARASI ORMANLARA GİRİŞLER YASAK

İstanbul Valiliği, ormanlık alanlara girişleri yasakladı

Valilik kanalından yapılan yazılı açıklamada, orman yangınlarını önlemek için 24 Haziran 2023 ile 15 Ekim 2023 tarihlerinin aralığında bazı piknik ve mesire yerleri dışında kalan ormanlık alanlara girişin yasaklanmasına karar verildiği bildirildi.

İstanbul Valisi'nin yaptığı yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Bölgemizde hava sıcaklığının yaz mevsimi ile birlikte artması, bölgede yoğunlaşan insan ve araçların hareketi, ormanlar ve kasıtlı veya yanlış davranışlar nedeniyle orman yangınlarının çıkma ihtimalinin yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Yukarıdaki nedenlerle 24 Haziran 2023 ile 15 Ekim 2023 tarihleri ​​aralığuında 6831 Sayılı Orman Kanunda yer alan 74. madde ile birlikte 6831 Sayılı Orman İşletmesi İl İdaresi Kanunu'ndaki 9 ve 66. maddeleri gereğince ormanlık alanlara giriş yasağı kararı alınmıştır.

MESİRE ALANLARDA ATEŞ YAKMAK YASAK

İstanbul il sınırları içinde bulunan piknik, spor, yürüyüş vb. piknik ve dinlenme alanları, tabiat ve koru parkları, eko turizm alanları ekli listede yer almaktadır. Etkinlikler ücretsizdir. Bu alanlar dışındaki ağaçlık alanlarda mangal yapmak, saman, nargile kullanmak ve herhangi bir ateş yakılması kesinlikle yasaktır.