Gabar ve Kato’dan gelen yerli petrol üretiminde tarihi rekor beklentisi!

Gabar ve Kato’dan gelen yerli petrol üretiminde tarihi rekor beklentisi!
Türkiye, enerjide dışa bağımlılığını azaltmak adına sondaj çalışmalarına hızla devam ediyor. Karadeniz bölgesinde başlatılan çalışmaların dışında Gabar ve Kato'dan gelen müjdeli haberler ile birlikte yerli üretim alanında tarihi bir rekor beklentisi oluştu.

Şırnak’taki Gabar Dağı'ndan kurulan Şehit Esma Çevik petrol sahasında araştırma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, milli enerji ve madencilik stratejisi kapsamında okyanusta yoğun arama faaliyetlerine başlandığını söyledi.

Üretim ve çalışmalar hakkında bilgiler paylaşan Bakan Bayraktar, açıklamasında şunları kaydetti:

Türkiye'nin en büyük keşfi Sakarya doğalgaz sahasında yapıldı. Şu anda daha önce ziyaret etmediğimiz alanlarda yerel faaliyetlerimizi hızlandırıyoruz. Sondaj faaliyetlerimizden çok önemli sonuçlar elde ettik. Türkiye'nin 100. kuruluş yıldönümü vesilesiyle şirket, 2023 yılı sonuna kadar tarihinin en yüksek üretim hacmine ulaşarak rekorlar kırmayı planlıyor. 2024 Türk Petrolü için de çok önemli bir yıl. İnşallah Türk Petrolleri 70. yılda üretim rekorlarını daha fazla kırarak günde 200 bin varile ulaşır. Bu da Türkiye'nin ihtiyacının yaklaşık %20'sini karşıladığı anlamına geliyor. Tabii ki, daha gidilecek çok yol var. Coğrafi olarak daha birçok alan var"

Gabar ve Kato’dan gelen yerli petrol üretiminde tarihi rekor beklentisi

"SABIR VE AZİMLE ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ"

Bayraktar, Kato Dağı'nda da araştırma yaptığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir zamanlar bilinen ve terörizmle eşanlamlı olan Gabar, Kato ve Bestler-Dereler adlı bölgeler artık petrol ithalatlarıyla tanınıyor. Bölge artık bir barış, huzur ve petrol bölgesi. Bildiğiniz gibi Kato'da sondaj çalışmalarımız var. Sabır ve azimle bu alanlarda çalışmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki haftalarda bu çalışmaların sonuçlarını olumlu bir şekilde ülkemizle paylaşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz."