Evlenecek gençlere müjde: Eliniz rahatlayacak! Tarihler açıklanıyor

Evlenecek gençlere müjde: Eliniz rahatlayacak! Tarihler açıklanıyor
Seçim öncesinde Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen evlilik kredisi ile ilgili araştırmalar hızla devam ediyor. Peki evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlayacak? Tüm detaylar haberimizde.

Seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan evlenmek isteyen gençlere 150 bin TL nakit desteği verileceğini açıklamıştı. Evlilik yolunda olan gençler merakla kredinin şartlarını ve başvuru tarihlerini araştırıyor. Peki ödemeler ne zaman yapılacak? Kredi için gereken şartlar neler? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EVLİLİK KREDİSİNDE TARİHLER BELLİ OLUYOR

14 Mayıs genel seçim öncesi Recep Tayyip Erdoğan evlilik yapacak gençlere 150 bin TL kredi ödemesi yapılacağını açıklamıştı. Verilecek kredi toplam 190 bin TL olarak verilecek. Ödemenin 40 bin TL'si çeyiz parası olarak hibe edilecek. 150 bin TL tutar ise faizsiz şekilde verilecek ve ödemeleri 2 sene sonra başlayacak. 

Evlilik Kredisi Tarihleri Belirleniyor

Kredi vade süresi ise 48 ay olarak belirlenecek. Daha önce de haberi verilen Aile ve Gençlik Bankası tarafından ödemeler yapılacak. İddialara göre evlilik kredisi için başvuruların Ekim ayından itibaren başlaması bekleniyor. Aile ve Gençlik Bankası kurulduktan sonra başvuruların başlaması bekleniyor. Evliliğin teşvik edilmesi için başlatılan kampanyada 150 bin TL ödeme faizsiz şekilde verilecek. Aynı zamanda verilen ödeme ile gençler mobilya, düğün, balayı gibi masraflarını karşılayabilecek. Evlilik kredisi ödemeleri 48 ay vadeyle yapılacak.