Erdoğan'dan deprem bölgesine müjde: Konut teslimatları ekim-kasım itibarıyla başlıyor!

Erdoğan'dan deprem bölgesine müjde: Konut teslimatları ekim-kasım itibarıyla başlıyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesi için inşaat ve restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ettiğini belirterek "Ekim-Kasım aylarında ilk parti deprem konutlarının teslimlerine başlamayı umuyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat depremiyle yüreklerin yandığı son aylarda Kurban Bayramı'nın halk arasındaki kardeşlik havasını daha fazla güçlendireceğine inandığını söyledi. Erdoğan, deprem felaketinde hayatını kaybeden 50 binden fazla insan için başsağlığı ve ailelere sabır diledi.

“650.000 depreme dayanıklı evi tamamlamaya tamamen kararlıyız.”

Erdoğan'dan deprem bölgesine müjde

Depremin yaralarını sarmak ve depremzedelerin bir an önce yeni yuvalarına kavuşmaları için çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Erdoğan, “Geride bıraktığımız seçim sürecinde bu hassasiyetimizi sürdürdük. Deprem bölgesindeki kardeşlerimizi düzenli olarak ziyaret ediyor, acılarını paylaşıyor, sahada yapılan çalışmaları bizzat takip ediyoruz." şeklinde konuştu.

İnşaat ve restorasyon çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah 10-11 Mayıs tarihlerinde depremden etkilenen konutların ilk kısmını kademeli olarak teslim etmeye başlayacağız. 319.000 adedi ilk yıl içinde tamamlanacak olan toplam 650.000 adet depreme dayanıklı konutun ise kısa sürede tamamlanacak." dedi.