EPDK, elektrik faturasında tarife tablosunu değiştirdi!

EPDK, elektrik faturasında tarife tablosunu değiştirdi!
Elektrik sektöründe 1 Temmuz'dan itibaren tüm katılımcı grupları için geçerli olan tarifeler belirlendi. EPDK'ya göre birinci sınıf konut aboneleri için kilovat saat başına fiyat 134,1070 kuruş olarak açıklandı. Ticari aboneler için kWh elektrik fiyatı 233,2299 kuruş şeklinde belirlendi.

Enerji Piyasası Düzenleyicisi (EPDK), faaliyete dayalı nihai yeşil tarifelerini yayınladı. Kilovat saat başına fiyat, birinci kademe konut tarifesi için 134,1070 kuruş ve üst tarife için de 199,1154 kuruş oldu.

TİCARETHANE ABONE TARİFESİ

İlk iş kademe abone tarifesi için elektrik kwh fiyatı 233.2299 kurus, bir üst seviye kwh fiyatı ise 309.5794 kuruş şeklinde belirlendi.

SANAYİ ABONELERİNİN FATURALARININ FİYATLARI DA BELLİ OLDU

Alçak gerilim sektöründeki aboneler için elektrik tarifeleri, 308.5924 kuruşluk bir kWh fiyatını öngörüyordu. Yeşil tarifede kilovat saat fiyatı 258.4316 kuruş olarak belirlendi.

EPDK, elektrik faturasında tarife tablosunu değiştirdi

DEPREM BÖLGESİNDEKİ TÜM AVANS ÖDEMELERİ ERTELENDİ

 Öte yandan, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depreminin etkisinin devam etmesi nedeniyle EPDK, elektrik dağıtım lisansı sahibi kurum, kuruluş ve kuruluşların olağanüstü hal uygulanan illerde ve depremden etkilenen bölgelerde faaliyet göstermesi için talimat verdi. Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) tedarik zinciri ile doğrudan veya dolaylı olarak ilgili olduğu beyan edilmiştir. Şirket, bu dönemde piyasa işletmecileri ve katılımcılardan gecikme faizi alınmamasına ve şirketlerin avans ödemelerinin ertelenmesine karar vermiştir.

Konuyla ilgili EPDK Kurul kararı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Bu nedenle, 30 Eylül tarihine kadar Elektrik Piyasası Denge ve Faturalandırma Yönetmeliği'nin 132. maddesi uyarınca, 1(1) maddesinde belirtilen avans bildiriminde yer alan tutarlar, ilgili fatura döneminin fatura tarihine kadar ertelenir ve alacak olmayacağına karar verildi. Ön ödemenin ertelendiği süreç boyunca piyasa işleticisi veya piyasa katılımcısına gecikme faizi işletilecektir.

Erteleme başvuruları 1 Temmuz – 30 Eylül tarihleri ​​arasında geçerli olup, avans ödemelerinin ertelendiği dönemde piyasa işleticilerine ve piyasa katılımcılarına gecikme faizi uygulanmayacaktır.