Ekrem İmamoğlu'nun 'Beylikdüzü' davasına erteleme kararı!

Ekrem İmamoğlu'nun 'Beylikdüzü' davasına erteleme kararı!
Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde 'ihaleye fesat karıştırdığı' öne sürülen ve bu kapsamda adına dava açılarak yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun duruşmasının 30 Kasım tarihine ertelendi. Mahkeme, savunma yapan 6 sanık hakkında 'vareste' tutulmaları kararını verirken İmamoğlu'nun bir sonraki duruşmaya hazırlanması gerektiğini söyledi. Ayrıca, kamu zararı olup olmadığının öğrenilmesi için Beylikdüzü Belediyesi'ne talimat gönderilmesine kararlaştırdı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında, ihaleyi Beylikdüzü belediyesi döneminde şartları taşımayan firmaya verildiği gerekçesi gösterilerek "İhaleye fesat karıştırma" suçlamasından dava açıldı. Büyükçekmece'deki 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün saat 14.30'daki duruşmaya İmamoğlu'nun avukatı katıldı. Mahkeme salonunda diğer 6 sanık avukatlarıyla birlikte hazır bulundu.

SİYASİ YASAK İSTENİYOR

Ekrem İmamoğlu'nun 'Beylikdüzü' davasına erteleme kararı!

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede Ekrem İmamoğlu'nun d aralarında bulunduğu toplamda 7 kişi için "ihaleye komplo kurmak" suçundan 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istenirken Ayrıca Türk Ceza Kanunu'nda yer alan 53. madde gereğince de siyaset yasağı talebi belirtildi.

İmamoğlu'nun duruşmasının 30 Kasım tarihine ertelendiği mahkemede savunma yapan 6 sanığın "vareste" tutulmasına ve İmamoğlu'nun bir sonraki duruşmaya hazırlanmasına karar verdi. Ayrıca, herhangi bir kamu zararı olup olmadığının öğrenilmesi için Beylikdüzü Belediyesi'ne talimat gönderilmesi kararlaştırıldı.