Dokunulmazlık dosyaları Cumhurbaşkanlığına iade için hazırlandı!

Dokunulmazlık dosyaları Cumhurbaşkanlığına iade için hazırlandı!
TBMM'nin yeni görev süresinin resmi olarak başlamasıyla birlikte, Adalet Anayasa Karma Komisyonu tarafından milletvekili seçilmemiş isimlere ait toplam 1.190 adet dokunulmazlık dosyası Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi. Sunulan dokunulmazlık dosyalarının öncelikle Adalet Bakanlığı'na gönderileceği, ardından eski milletvekilinin yargılanması için ilgili Cumhuriyet savcısına iletileceği bildirildi.

TBMM'de Adalet Anayasa Karma Komisyonu'nun 27'nci dönem içerisinde Meclis'e gönderilmiş olan ve yeni Kongre'de seçilemeyen 1.190 milletvekilinin dokunulmazlık dosyalarını Cumhurbaşkanlığı makamına iade etti.

ÖNCE BAKANLIĞA ARDINDAN SAVCILIĞA

Dokunulmazlık dosyaları Cumhurbaşkanlığına iade için hazırlandı

Adalet Anayasa Karma Komisyonu'nun 28. Kongre'de seçilmeyen ve bir önceki parlementoda Kongre'ye gönderilen milletvekillerinin dokunulmazlık dosyasını Cumhurbaşkanlığına iade ettiği bildirildi. Aralarında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu milletvekilleri hakkında bin 190 muafiyet dosyası Adalet Bakanlığı'na gönderildi. Bakanlık ayrıca eski milletvekillerinin yargılanması için ilgili savcılara dokunulmazlık fezleke dosyası göndermeyi planlıyor.