Diyarbakır Bismil'de arazi anlaşmazlığında kan döküldü: 9 ölü 2 yaralı!

Diyarbakır Bismil'de arazi anlaşmazlığında kan döküldü: 9 ölü 2 yaralı!
Diyarbakır Bismil'de iki ailenin arasında uzun namlulu silahlarla çıkan kavgada 9 kişi hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı. Arazi anlaşmazlığından çıktığı belirlenen kavganın ardından ilçede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Serçeler Köyünde, bu sabah hasada giden ve akraba olduğu belirlenen Taş ailesiyle Alyamaç ailesi arasında arazi yüzünden çıkan tartışma nedeniyle tartışma çıktı. 200 dönüm bir araziyle ilgili çıkan tartışma kavgaya dönüşürken, kavganın ardından taraflar birbirlerine Kalaşnikof, pompalı tüfek ve otomatik tüfeklerle ateş açtı

İlk bilgilere göre, çatışmalarda olay yerinde yedi kişi öldü. Ağır yaralanan 4 kişi ambulansla Bismil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Daha sonra Diyarbakır'a sevk edilen yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu ve yoğun bakıma kaldırıldığı öğrenildi.

"KAVGANIN SEBEBİ 200 DÖNÜM ARAZİ"

Diyarbakır Bismil'de arazi anlaşmazlığında kan döküldü 9 ölü 2 yaralı!

Yoğun bakıma alınan yaralılardan 2'sinin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatlarını kaybettikleri bildirildi. Diğer iki kişinin tedavisinin devam ettiği öğrenilirken, arazi kavgasında ölü sayısının 9'a çıktığı bilgisi paylaşıldı.

Köye gelen jandarma ekipleri, ikinci bir çatışma durumu oluşmaması asına köyün giriş çıkışları için güvenlik önlemleri aldı. Zırhlı araçlarla çevreyi ablukaya alan jandarma ekipleri, insansız hava araçlarıyla da kırsal alanı ve köyün çevresini kontrol etmeye başladı.

Köyde jandarma ekipleri Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı'nın emriyle dava ve delil toplama işlemi büyük bir titizlikle yürütüldü. Olayda kullanılan silaha da el konulduğu ve balistik testi yapılması için kriminal laboratuvara gönderildi.