Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni dönemin ilk MGK'sı için kurmaylarını topluyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni dönemin ilk MGK'sı için kurmaylarını topluyor!
Milli Güvenlik Kurulu'nun yeni dönemdeki ilk toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşecek. Terörle mücadelede Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin de değerlendirileceği toplantıda, İsveç'in NATO üyeliği de toplantının önemli gündem maddelerinden birisi..

Milli Güvenlik Kurulu'nun yeni dönemdeki ilk toplantısı yarın yapılacak ve başkanı da seçimin galibi Cumhurbaşkanı Erdoğan olacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev verilen Cevdet Yılmaz'ın da yer alacağı toplantıya yeni ataması yapılan bakanlar ve kuvvet komutanları da katılacak.

MASADA ÖNEMLİ BAŞLIKLAR VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni dönemin ilk MGK'sı için kurmaylarını topluyor

Toplantıda, başta kuzey Irak ve Suriye'de devam eden terörle mücadele operasyonları başta olmak üzere stratejik, bölgesel ve aynı zamana da ulusal güvenlik konuları ele alınacak. Sınır güvenliği operasyonlarının da önemli gündem maddelerinden biri olacağı konferansta ayrıca başta PKK/KCK ve PYD/YPG'nin yanı sıra FETÖ ile DEAŞ terör örgütlerine yönelik operasyonlar ele alınacak.

DOĞU AKDENİZ VE İSVEÇ’İN NATO'YA ÜYELİĞİ

 Ege Denizi, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'de meydana gelen gelişmelerin de değerlendirileceği konferansta, Doğu Akdeniz'de Türkiye ve KKTC'nin uluslararası hukuktan doğan haklarının korunmasına yönelik çalışmalar ele alınacak. Toplantıda, İsveç'in Türkiye'ye yönelik provokasyonları sonrasında İsveç'in NATO üyeliği başvurusunun mevcut durumu da değerlendirilecek.