CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu'nun, liderlik için Özgür Özel'i destekleyebileceği konuşuluyor!

CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu'nun, liderlik için Özgür Özel'i destekleyebileceği konuşuluyor!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'bayrak değişikliği' ve 'değişime izin verme' sözlerine atıfta bulunarak, Kılıçdaroğlu’nun genel başkan adayı olması yönünde destek verebileceği kişinin Özgür Özer olabileceği söyleniyor.

CHP içinde 'değişim' dile getiren parti yetkilileri, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarış başladığında Özgür Özel'i destekleyebileceğini iddia etti.

CHP kadrosu ve parti içindeki isimler, İmamoğlu ve Özer'in adaylık sonuçlarını değerlendirirken "Tartışma bir süre daha devam edecek. Şu anda herkes kendi davasını yapıyor" yorumunu yapıyorlar. Bu arada yerel seçimlere tabandan bakan bir yetkili, "Dokuz ay sonra yerel seçimler yapılacak. Taban bölünme istemiyor, sürecin bütünleşmeden geçmesini istiyor" dedi. Bunu; Başkanlığın talimatıyla yapılması gerektiğine inanılmaktadır.

CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu'nun, liderlik için Özgür Özel'i destekleyebileceği konuşuluyor

TAAHHÜT İLE ANLAŞMA

"Değişim çatışmayla değil, arabuluculukla gelmeli" diyen kaynaklar, "CHP yerel seçimlerde bir bölünme, parçalanma, karşıtlık durumuna düşmemeli. Fikir birliği ile değişim fikri giderek daha popüler hale geliyor. Özgür Bey de aday olsaydı cumhurbaşkanı ile yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle aday olmayacaktı. Umarım desteklersin. Yaptığı açıklamadan bu anlaşılıyor. Süreci saygılı bir çerçeveye oturtuyor. Zor bir süreç gerektirmez." şeklinde yorumlarda bulunuyorlar.

Bu noktada Kılıçdaroğlu'nun "bayrağı değiştir" ve "değişime izin vereceğim" açıklamalarına atıfta bulunan parti isimleri, "Kılıçdaroğlu'nun yardım eli uzatabileceği isim özgür Özel olabilir" diyor.

İmamoğlu hakkında kaynaklar, “Delege siyasetten men edilme riskinden korkacak. Üstelik kimse İstanbul Belediye'nin koltuğunun bırakılmasını da istemiyor.