AYM'nin HDP kararına Mehmet Şimşek'ten tek cümlelik cevap!

AYM'nin HDP kararına Mehmet Şimşek'ten tek cümlelik cevap!
Maliye Bakanı olarak göreve getirilen Mehmet Şimşek, AK Parti'nin Meclis toplantısına katıldı. Mehmet Şimşek'e Anayasa Mahkemesi'nin HDP hakkında verdiği karar soruldu ve Şimşek bu soruya tek cümlelik bir cevap verdi.

Bilindiği üzere Anayasa Mahkemesi, HDP'nin devlet yardımlarını bloke etme başvurusunu "Gerekirse Maliye Bakanlığı bu fonları geri alabilir" gerekçesiyle reddetmişti.

AK Parti'nin TBMM'de düznelenen grup toplantısına katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e HDP hakkında AYM'nin verdiği karar soruldu. Uzun bir aradan sonra yeniden siyasete dönen ve aynı zamanda da hazinenin başına geçirilen Mehmet Şimşek, konuyla ilgili tek kelimelik yanıt verdi.

AYM'nin HDP kararına Mehmet Şimşek'ten tek cümlelik cevap

Anayasa Mahkemesi, HDP'ye aktarılan devlet yardımının durdurulmasına ilişkin kararı bozarken Maliye Bakanlığı'nı işaret ederek yaptığı açıklamada, gerekirse bakanlığın bu yardımları geri alabileceğini söyledi.

MEHMET ŞİMŞEK'TEN TEK CÜMLELİK CEVAP

MHP lideri Devlet Bahçelii partisinin grup toplantısında Anayasa Mahkemesi'nin kararını eleştirmişti. Bakan Mehmet Şimşek ise, konuyla ilgili bir soruya tek cümleyle yanıt vererek, "Sorumlu birimimiz bu konuda çalışıyor" diye konuştu.