Ankara'nın bu 3 ilçesinde yaşayanlar dikkat! Duyuru yapıldı: Saatler sürecek

Ankara'nın bu 3 ilçesinde yaşayanlar dikkat! Duyuru yapıldı: Saatler sürecek
Ankara'nın Gölbaşı, Etimesgut ve Sincan ilçelerinde ikamet eden vatandaşları etkileyecek bir duyuru bugün yapıldı. Yapılan duyuruya göre, Ankara'da yaşayan vatandaşların belirli saatler arasında gerçekleşecek su kesintilerine karşı dikkatli olmaları gerekmektedir. İşte o mahalleler...

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), bugün Etimesgut, Gölbaşı ve Sincan ilçelerinde su kesintisi yapılacağını duyurdu.

HANGİ MAHALLELERDE SAAT KAÇTA KESİNTİ OLACAK?

kesinti

Etimesgut ilçesinde, İçme Suyu Şebeke Hatlarının Yenilenmesi çalışmaları kapsamında planlı bir su kesintisi gerçekleştirileceği bildirildi. Arıza tarihi 6 Haziran 2023 saat 09:00 olarak belirtilen çalışmaların tamir tarihi ise 6 Haziran 2023 saat 18:00 olarak açıklandı. Altay Mahallesi ve Şehit Osman Avcı Mahallesi etkilenecek bölgeler arasında yer alıyor.

Aynı şekilde 7 Haziran 2023 tarihinde Etimesgut ilçesinde de İçme Suyu Şebeke Hatlarının Yenilenmesi çalışmaları sebebiyle planlı bir su kesintisinin yapılacağı duyuruldu. Arıza tarihi 7 Haziran 2023 saat 09:00 olarak belirtilirken, tamir tarihi ise 7 Haziran 2023 saat 18:00 olarak açıklandı. Altay Mahallesi ve Şehit Osman Avcı Mahallesi etkilenecek bölgeler arasında yer alıyor.

Gölbaşı ilçesinde ise Bahçelievler Mahallesi 164. Cadde üzerinde meydana gelen bir arıza nedeniyle 6 Haziran 2023 saat 09:00 ile 12:00 arasında su kesintisi yapılacağı duyuruldu. Bahçelievler Mahallesi'nin bir kısmı ve Manzara Evleri Sitesi bu kesintiden etkilenecek.

Sincan ilçesinde ise Yenihisar Arıtma Tesisinde şiddetli yağışlar sebebiyle barajdan gelen çamurlu suyun arıtılamaması nedeniyle plansız bir su kesintisi gerçekleştirildiği bildirildi. Arıza tarihi 1 Haziran 2023 saat 16:45 olarak belirtilirken, tamir tarihi ise 6 Haziran 2023 saat 17:00 olarak açıklandı. Kesintiden Temelli Malıköy Mahallesi, Yenihisar Mahallesi ve Alcı Mahallesi etkilendi.

ASKİ yetkilileri, kesintilerin tamamlanmasının ardından suyun bulanık veya renkli olabileceğini belirtiyor ve vatandaşlardan anlayış göstermelerini talep ediyor. Su kesintileri sırasında su ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için gerekli önlemlerin alınması önem taşıyor. Ayrıca, herhangi bir sorunla karşılaşılması durumunda ASKİ İletişim Merkezi'ne başvurulması tavsiye ediliyor.