Ankara Keçiören'de apartmana sıkılan böcek ilacı can aldı!

Ankara Keçiören'de apartmana sıkılan böcek ilacı can aldı!
Ankara Keçiören'de böcek ilacı zehirlenmesinden biri çocuk iki kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Yapılan açıklamada zehirlenen beş kişinin tedavisi sürüyor, birinin durumu ağır.

Ankara'nın Keçiören ilçesindeki olay, sabah saat 07.30 sularında Sancaktepe Mahallesine bağlı 1637’inci sokakta meydana geldi. İddialara göre, yolun karşısındaki 4 katlı binada ikamet eden aile evlerine böcek için ilaçlama yaptırdı. Zirai ilaç kullanımından dolayı tüm apartman ilaç kullanımından dolayı etkilendi.

Haber verilmesi üzerine bölgeye AFAD kimya, biyoloji, radyoloji ve nükleer mühendislik (KBRN) uzmanları ile birlikte sağlık ekipleri de sevk edildi. Yapılan ilk incelemelerde, aralarında 10 yaşında olduğu tespit edilen Elif Sude S. ve yanındaki iki kişinin hayatını kaybettiği belirlenirken zehirlendikleri anlaşılan beş kişi de ambulanslara alınarak hastaneye kaldırıldı.

Ankara Keçiören'de apartmana sıkılan böcek ilacı can aldı

VALİ ŞAHİN’DEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin de olayla ilgili bir açıklama yaptı. Şahin, olayı ilk tespit edildiği şekliyle böcek ilacı kullanımına bağlayarak, “Maalesef 2 vatandaşımız hayatını kaybetti ve şu anda 5 vatandaşımız tedavi görüyor. Umarım zarar görmeden aramıza dönerler. Şunu söylememe izin verin; Şu anda tüm ekiplerimiz bunun üzerinde çalışıyor. Soruşturma ve soruşturmalar savcılarımızın yönlendirme ve kontrolünde devam etmektedir. Kesin nedeni teknik ve dli çalışmaların tamamlanması sonrası netleşecektir." diye konuştu.