Yurtiçi gerçek kişi ve şirketlerin döviz mevduatlarına yeni KKM kararı!

Yurtiçi gerçek kişi ve şirketlerin döviz mevduatlarına yeni KKM kararı!
Yerli şahıs ve şirketlerin yabancı para cinsinden mevduatlarına yönelik döviz korumalı mevduat dönüştürme uygulaması 30 Haziran'a kadar uzatılmıştır.

Yurt içindeki gerçek kişi ile şirketlerin yabancı para cinsinden mevduatlarına döviz korumalı mevduat dönüştürme (KKM) uygulaması 30 Haziran'ı da dahil etmek kaydıyla uzatıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Resmi, Gazerte'nin bugün yayınlanan sayısında TL cinsinden mevduat hesaplarına ve katılma hesaplarına dönüştürülmesinin desteklenmesine ilişkin tebliğde değişiklik yapan açıklamasına göre, daha öncesinde gerçek kişi ile şirketlerin izin verilen mevduat hesaplarında yabancı para cinsinden katılma hesaplarının 31 Aralık 2021 - 31 Mart 2023 tarihlerinin arasında bankada fon hesabı bulundurmasının gerekliliği belirtildi.

Yurtiçi gerçek kişi ve şirketlerin döviz mevduatlarına yeni KKM kararı

Resmi Gazete'de yayımlanan kararda şu ifadeler kullanıldı:

“31 Aralık 2021 tarihinden 30 Haziran 2023 tarihine kadar bankada yerleşik ve bankada ikamet eden tüzel kişiler için ABD doları, avro ve sterlin cinsinden döviz tevdiat hesapları ve döviz tutma fonu hesapları banka nezdinde açılmaktadır. Bakiyeler, hesap sahibi tarafından talep edilmesi halinde kur üzerinden Türk Lirası'na çevrilir.