Türkiye'ye komşu ülkeden flaş dolar kararı! Tamamen kaldırdılar

Türkiye'ye komşu ülkeden flaş dolar kararı! Tamamen kaldırdılar
Türkiye'nin komşu ülkesinden kimsenin beklemediği karar geldi. Doların gün geçtikçe artış göstermesiyle beraber İran ulusal para birimleriyle ticaret yapacaklarını açıkladı.

İran, Şanghay İşbirliği Örgütüne 9. üye olarak resmen katılmasıyla dolar üzerinde ki dengeler değişti. Cumhurbaşkanı tarafından ŞİÖ ülkeleri arasında ticaretlerde ulusal para biriminin kullanılacağı açıklandı.

Hindistan'da bugün yapılan toplantıda ŞİÖ devlet başkanlarıyla Yeni Delhi bildirilerek İran, Şanghay İşbirliği Örgütü'nün tam üyesi oldular. Gelen bildiri üzerine üye olan devletlerden İran'ın tam üye olarak kabulüyle beraber bu durumun tarihi durum olduğu belirtildi.

İbrahim Reis, video konferans yöntemiyle beraber düzenlenen ŞİÖ Liderler Zirvesi'nde söz sahibi olarak konuşma yaptı. 9. üye olarak katılım sağlanmalarından ötürü memnuniyetini belirten İran Cumhurbaşkanı, İran'ın bu resmi üyeliğinin faydalarının tarihe yazılacağını belirtti.

iran

ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ ÖRGÜTÜ ÜYE SAYISI 9 OLDU

Türkiye'nin diyalog ortağı olarak yer alan ŞİÖ, öncelikli Şanghay Beşlisi adıyla 1966'da Çin, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan temsilcilerinin Çin'i Şanghay kentinde toplanmasıyla Sınır Bölgelerinde Askeri Güvenin Derinleşmesine karşılık imza toplandı.

İran'ın üyeliğinin kesinleşmesiyle beraber örgütün üye sayısı 9'a çıkartılarak gözlemci üyeler ise Afganistan, Moğolistan ve Belarus oldu.