Toplantı bitti zam oranı ortaya çıktı! Asgari ücretliler sevinçten çıldıracak

Toplantı bitti zam oranı ortaya çıktı! Asgari ücretliler sevinçten çıldıracak
Asgari ücrete ara zam yapılması için gerekli çalışmalar devam ederken toplantının bitmesi üzerine zam oranı belli oldu. Çalışma Bakanlığı, işçi ve işveren temsilcileri arasında yapılan toplantılar sonrasında asgari ücretin 12 bin TL olacağına vurgu yapıldı. İşte, asgari ücrette son durum...

Asgari ücretin güncel rakamını milyonlarca çalışan dört gözle beklerken her yıl olduğu gibi bu senede asgari ücrete ara zam gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda TÜRK-İş ve TİSK heyetlerinin katılımıyla işverenle beraber işçilerin teklifleri belli oldu.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar üzerine 23 Haziran ya da 26 Haziran tarihinde resmi rakamların duyurulacağı belirtildi. Masada yer alan rakamlar arasında Türk-iş verilerine bakılarak 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 10.362 TL olduğu belirtilirken bekar bir çalışanın aylık masrafı ise 13.440 TL olduğunu açıkladı. Bunun üzerine yüzde 25 üzerinde zam istekleri olduğuna vurgu yapıldı.

asgari ücret

OLASI ASGARİ ÜCRET RAKAMLARI

Asgari ücrete gelecek yüzde 20 zamla beraber 10.208 TL olurken

Yüzde 25 zam 10.634 TL

Yüzde 30 zam 11.058 TL

Yüzde 40 zam 11.910 TL.

Asgari ücretin 500 dolar karşılığı olması gerektiği yönünde konuşmalar yapılırken yüzde 37'lik zam gerektiği açıklandı. Yüzde 30-35 oranında yapılacak zamla beraber asgari ücretin 11 bin TL ve 12 bin TL aralığında olması gerektiği açıklandı.