TOGG'un artık rakibi kalmadı! O modelle fark yarı yarıya açıldı

TOGG'un artık rakibi kalmadı! O modelle fark yarı yarıya açıldı
Türkiye'de satışa çıktığı andan itibaren yoğun ilgi gören ve aynı zamanda da TOGG'a rakip olarak gösterilen elektrikli otomobil modeli fiyatını artırdı.

Ülkemizde lansmanından bu yana ilgiyle karşılanan ve TOGG'un iç pazarda rakibi olan Tesla Model Y'de fiyat artışına gidildi.

Tesla, Nisan ayı içerisinde Türkiye pazarına girdi ve Model Y'yi satış pazarında 1.563.246 TL'den satışa sundu. Ancak, kısa bir süre içinde, araba fiyatı art arda yapılan artışlarla 2 milyonun üstüne çıktı. En son 19 Temmuz'da yapılan fiyat artışının ardından satışa sunulan Tesla Model Y'nin başlangıç ​​fiyatı 2.322.468 TL oldu. Bu gelişmeyle birlikte araç tutkunları ve potansiyel alıcıların arasında olan fiyat artışının yankıları ise devam etmekte..

TESLA MODEL Y ZAMLANDI

Tesla Model Y satış fiyatı

Son zamanlarda yaşanan ekonomik çalkantılar ve arz-talep dengesindeki değişimler otomobil endüstrisini olumsuz etkilemiştir. Tesla da bu küresel alandaki rendden etkilenmemek için Türkiye'de defalarca fiyat güncellemesi yaptı.

Başlangıç olarak 1.563.246 TL'den satış fiyatı açıklayan Model Y, bir alıcının bütçesini peş peşe artırmaya zorlayacak seviyeye geldi.

FİYATI 3 MİLYON TL'YE YAKLAŞTI

Edinilen son bilgilere göre son güncellemeyle birlikte Tesla Model Y'nin şimdilerde 2.322.468 TL'den başlayan fiyatla Türkiye'de satışına başlandı. Temel sürüm için bu fiyat, orijinal fiyattan neredeyse %50 daha yüksektir. Long Range paket versiyonu ise 2.424.384 TL, Performance Gear ile alınabilen versiyonu ise 2.726.957 TL'dir.

Bu fiyatlar Model Y'nin aslında Türkiye pazarındaki konumuyla birlikte rekabetçi yapısını da etkilemekte. Tesla fiyat artışına ilişkin henüz bir açıklama yapmasa da son dönemde yaşanan TL fiyat düşüşünün etkilerinin kaçınılmaz olduğu söyleniyor.